, Windows 10 downloaden

, Windows 10 downloaden

Windows 10 downloaden

Er zijn verschillende manieren om over te stappen op Windows 10. Je kunt upgraden, wat gratis is, maar ook een schone installatie uitvoeren.

Ik heb Windows 7 of Windows 8(.1) en wil graag upgraden

De makkelijkste manier is om gratis te upgraden of windows 10 downloaden vanaf je bestaande systeem. Sinds een paar weken tonen Windows 7 en Windows 8 een icoontje in de taakbalk, waarmee je de gratis upgrade naar Windows 10 alvast kunt reserveren. Heb je dat gedaan, dan krijg je een notificatie wanneer je het upgradeproces kan beginnen. Heb je niet gereserveerd, dan kun je zelf aan de slag met de Media Creation Tool. Die laat je je bestaande Windows-installatie updaten, waarna je ook een clean install kan doen.

Ik heb Windows 7 of Windows 8(.1) maar ik wil graag een schone installatie

Niets is zo prettig als een lekker schoon systeem waar je geen onnodige bloatware op hebt staan. Je kunt Windows 10 daarom ook ‘schoon’ installeren, waarbij je alles verwijdert wat er al op je computer stond. Als je dit gratis wil doen, houd er dan rekening mee dat je alsnog je huidige Windows-installatie moet upgraden om aan een gratis productkey te komen voor Windows 10. Vervolgens maak je met de Media Creation Tool.een ISO aan, of zet je er Windows 10 mee op een usb-stick. Start daar je computer mee op om het installatieproces van Windows 10 te starten om vervolgens de schrijf te formatteren waar je Windows 10 op wil hebben. Daarna wordt Windows 10 op deze schijf gezet. Houd je productkey bij de hand, want daar wordt hier om gevraagd.

Een andere manier is om direct vanuit de Media Creation Tool een schone installatie te doen. Kies dan na de optie voor het bijwerken van de pc voor ‘niets behouden’. Houd er rekening mee dat je in dit geval niet meet terug kan draaien naar je vorige Windows-installatie, dus doe dit alleen als je de productkey van Windows 10 achter de hand hebt.

Ik heb Windows 7 of Windows 8(.1) maar ik zie het icoontje om te updaten niet staan

Ver voor de lancering van Windows 10 zagen veel Windows 7 en Windows 8-gebruikers al een extra icoontje in hun systeemvak staan, waarbij ze Windows 10 konden reserveren. Het enige wat dit doet, is de installatiebestanden voor de officiële release al op je systeem zetten zodat updaten zo vlot mogelijk gaat. Nu Windows 10 uit is, heb je dit icoontje in principe niet meer nodig. Daarom kun je gewoon gratis upgraden via de eerder genoemde Media Creation Tool.

Niewerkerk aan den IJssel – Pijnacker – Zwijndrecht – Barendrecht – Rotterdam – Zoetermeer.

, Windows 10 downloaden