Top 10 Windows 7 registertrucs, Top 10 Windows 7 registertrucs

 

Top 10 Windows 7 registertrucsTop 10 Windows 7 registertrucs, Top 10 Windows 7 registertrucs

  1. Menu start versnellen
   Wanneer u met de muisaanwijzer op Alle programma’s gaat staan in het startmenu, dan merkt u enige vertraging voordat het uitklapmenu verschijnt. Met een trucje versnelt u dit proces.

   Start de Register-editor en navigeer naar de sleutel HKEY_CURRENT_ USER/Control Panel/Desktop. Dubbelklik op MenuShowDelay en wijzig in het vak Waardegegevens het getal in 0. Sluit tenslotte af met OK en herstart de computer. Het uitklapmenu verschijnt nu razendsnel.

  2. Lijst Uitvoeren schoonmaken

   Als u regelmatig applicaties opent met behulp van het dialoogvenster Uitvoeren, wordt het lijstje dat XP onthoudt op den duur erg lang. Gek genoeg bestaat er geen optie om het leeg te maken.

   Open de Register-editor en ga naar de sleutel HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/ CurrentVersion/Explorer/RunMRU.

   Rechts ziet u de namen uit het lijstje. Klik met de rechtermuisknop op deze namen en verwijder ze. Het dialoogvenster Uitvoeren is weer helemaal schoon, nadat u de computer opnieuw opstart.

  3. Sneller opstarten

   Via deze populaire registertweak start u Windows sneller op, door de opstartbestanden automatisch te defragmenteren. Dit scheelt ongeveer tussen de tien en twintig seconden.

   U opent weer de Register-editor en zoekt de volgende sleutel op: HKEY_ LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\ Dfrg\BootOptimizeFunction. Dubbelklik vervolgens op Enable en wijzig de waarde van N naar Y in het vak Waardegegevens. Overigens staat deze optie bij veel computers standaard al ingeschakeld.

  4. Verbeterde zoekfunctie

   Standaard controleert de zoekfunctie van XP niet alle bestandsformaten. Bij een uitgebreide zoekactie is dat natuurlijk wel noodzakelijk. Met een registerwijziging zorgt u ervoor dat Windows ook onbekende bestandsformaten controleert.

   Ga met behulp van de Register-editor naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Content index.

   Dubbelklik op FilterFilesWith UnknownExtensions of maak deze aan via Bewerken, Nieuw en DWORDwaarde indien deze waarde afwezig is. Zorg ervoor dat het getal 1 staat ingevuld in het vak Waardegegevens. Voortaan gaat Windows grondiger te werk tijdens een zoekopdracht.

  5. Hulptekst uitschakelen

   Bent u de hulptekst zat die altijd verschijnt, zodra u met de muisaanwijzer op een programma in het startmenu gaat staan? Daar kunt u wat aan doen. Lang niet iedereen heeft namelijk de behoefte om iedere keer de informatie in het gele kader te lezen.

   Start de Register-editor en navigeer naar de sleutel HKEY_CURRENT_ USER\Software\Microsoft\ Windows\CurrentVersion\Explorer\ Advanced. Zoek de waarde ShowInfoTip en typ 0 in het vak Waardegegevens.Start de computer opnieuw, om de wijziging door te voeren.

  6. Sneller afsluiten

   Als u Windows afsluit, geeft het besturingssysteem actieve applicaties de gelegenheid om zichzelf af te sluiten. Als dat niet binnen een bepaalde tijd lukt, sluit Windows zelf deze applicaties.

   De tijd die hiervoor staat, wijzigt u eenvoudig in de Register-editor. Hierdoor sluit de computer sneller af.

   Ga naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE/System/ CurrentControlSet/Control. Open vervolgens WaitToKillServiceTimeout en verander het getal van 20000 naar 200.

  7. Applicaties sneller afsluiten

   In de registereditor navigeert u naar HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop. Dubbelklik in het linkerdeelvenster op HungAppTimeout, verander de waarde in 500, en klik op OK.

  8. Maak je bandbreedte tot 20% sneller!

   Zorg dat je administrator rechten hebt.
   Ga naar: Start - Uitvoeren & typ: "gpedit.msc" & klik op OK

   Ga naar Beleid voor Lokale Computer / Computerconfiguratie / Beheersjablonen / Netwerk / Qos Pakketplanner.

   Dubbelklik op het rechterscherm op "De reserveerbare bandbreedte beperken". Vink "Ingeschakeld" aan, en zet de waarde op "0", klik vervolgens op OK & herstart je computer, je zal duidelijk een verschil merken

  9. Zet de Balloontips uit

   Voor sommige zijn ze handig, voor sommige zijn er uiterst irritant, met deze tweak kan je de balloontips uitzetten:
   Start – Uitvoeren & typ: “regedit”
   Ga dan naar deze sleutel: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

   Maak een nieuwe DWORD waarde aan: En benoem het tot "EnableBalloonTips" en geef als waarde in: "0". Herstart je computer, en weg zijn de balonnen.

  10. Het netwerk versnellen

   Als je veel op het netwerk zit, dan weet je dat het soms wat traag gaat. Hoe je dit sneller kan maken, is heel simpel, gezien het een “bug” is die standaard in Windows zit!

   Start – Uitvoeren & typ: “regedit”.

   Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/RemoteComputer/NameSpace.
   En zoek de sleutel {D6277990-4C6A -11CF-8D87-00AA0060F5BF}en verwijder deze.

   Nu is het zoeken op het netwerk een stuk sneller geworden.

Meer informatie https://support.microsoft.com/nl-nl/kb/256986

Top 10 Windows 7 registertrucs, Top 10 Windows 7 registertrucs