Computerreparatie werkwijze

PCDOKTERAANHUIS-RIJNMOND staat in de eerste plaats voor:

  • kwaliteit
  • klantvriendelijkheid
  • betaalbaarheid

voor computer service aan huis en kantoor.

Keurmerk ICTWAARBORG

Wij zijn een computer service bedrijf wat aangesloten is bij de brancheorganisatie ICTWAARBORG Computerhulp wat extra zekerheid geeft voor de klant.

Algemene voorwaarden

Aangezien wij aangesloten zijn bij ICTWaarborg hanteren wij voor Consumenten de voorwaarden in deze branche. Deze zijn te downloaden via onderstaande link

Daarnaast hanteren wij aanvullende voorwaarden voor Webdesign voor bedrijven en onderhoudscontract Particulieren.

algemenevoorwaarden_pcdokteraanhuis-rijnmond.pdf

Computerreparatie is gespecialiseerd werk en wordt gedaan door onze ervaren pc monteurs.
Zij komen persoonlijk bij u langs om het probleem te onderzoeken.
Hiervoor rekenen wij standaard € 20 euro onderzoekskosten.

Voor dit bedrag voeren onze monteurs de volgende werkzaamheden uit:

  • Het grondig testen van het systeem
  • Het vaststellen van het probleem
  • Het oplossen van kleine reparaties en problemen
  • Het bespreken van de kosten voor reparaties of onderhoud

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken per telefoon, email of via ons afspraakformulier op de website. Wij bellen of mailen u terug om de afspraak in te plannen en geven een mogelijke prijsindicatie op de tijdsduur.

In onze werkplaats

Afgave van de pc / laptop /tablet
Als u de computer aflevert of als wij de computer meenemen naar onze werkplaats krijgt u op verzoek een kwitantie die ondertekenen wij samen met u ter bevestiging van afgave van het apparaat. Hiervan krijgt u een kopie mee.

Windows en driver cds / bestanden meegeven met computer
Voor het repareren van de windows op uw computer hebben wij een serienummer nodig, en uiteraard als windows opnieuw geinstalleerd moet worden.
Zorg dus dat u een windows of mac osx cd,een geldig windows serie nummer meegeeft met de computer U hoeft niet in het bezit te zijn van cd,s. Dit serienummer vindt u meestal op de computer of laptop in de meeste gevallen.

Onderzoek en verhelpen probleem

computerprobleem-oplossen-werkwijze
Eerst onderzoeken wij wat het probleem is. Na het onderzoek laten wij u weten hoeveel het oplossen van het probleem gaat kosten. Wij gaan hier pas mee aan de slag nadat u akkoord bent gegaan met de prijs.
U zult dus niet voor verassingen komen te staan.

Als wij computers reparareren in onze werkplaats wordt er gebruik gemaakt van anti-statische armbanden als de computer open gemaakt moet worden.

Teruggave van de pc
Als wij het probleem verholpen hebben en wij de computer weer aan u overhandigen ondertekenen wij samen met u het teruggave formulier, waarvan wij zelf een houden en u de kopie mee krijgt.

Betaling
Contant
De betaling na het verhelpen van een probleem in onze werkplaats gebeurt altijd contant. Zakelijke klanten kunnen op rekening betalen.

Op locatie (thuis)

Probleem identificeren en oplossen
Bij u op locatie gaat de pc monteur eerst het probleem identificeren op basis van wat u ons heeft verteld. Vaak is het probleem snel opgelost als duidelijk is wat het probleem veroorzaakt. Als dat niet zo is is geven wij aan hoeveel tijd het in beslag gaat nemen.
Als de oplossing veel tijd in beslag neemt bijvoorbeeld wachten op installaties,virus scans of health scans kan het zijn dat wij de computer meenemen naar onze werkplaats.

Als het probleem op de werkplaats opgelost gaat worden
Maken wij een computer afgave formulier op die door pcdokteraanhuis-rijnmond en de klant ondertekend wordt. Ook geven wij indien mogelijk een prijs en tijds opgave voor de reparatie die volgt.

Afronding
Als het probleem naar ons inziens verholpen is vragen wij altijd om uw bevestiging. Als u bevestigd heeft maken wij in tweevoud een afhandel formulier op die ondertekend wordt door pcdokteraanhuis-rijnmond en de klant.

Betaling
Als betaling op locatie hebben wij het liefst contant, zorg er dus voor dat u voldoende geld in huis heeft.
maar aangezien dit niet altijd mogelijk is kunt u ook ter plekke met internet bankieren overmaken en ons hier bevestiging van laten zien.
Met uitzondering werken wij met latere betaling via een factuur.

Op Locatie (kantoor)

Hier geldt dezelfde werkwijze als bij u thuis op locatie maar dan met toevoeging dat betaling op rekening altijd mogelijk is.

De werkwijze computerhulp is dat in de meeste gevallen computerreparaties bij u aan huis of kantoor worden gerepareerd.
Helaas is dit in sommige gevallen niet mogelijk. In dit geval neemt de monteur de computer mee voor reparatie.
Deze wordt dan na ongeveer 1 werkdag weer bij u thuis afgeleverd en aangesloten.

Uitzondering ! In sommige gevallen komen wij niet langs, maar dient u bij ons langs te komen na afspraak. Dit geldt o.a voor complete installatie, datarecovery werkzaamheden.

Print Friendly, PDF & Email