, Settings laden css & js

 

Laad javascript en stylesheet alleen als het nodig is in wordpress voor bijv. contact formulier 7
In de standaardinstellingen, Contact Formulier 7 laadt haar JavaScript en CSS stylesheet op elke pagina.
Dit is overbodig en een verspilling van laadtijd.
Het is beter om css en js alleen te laden op die pagina’s die het contact formulier bevatten.

Hieronder een korte uitleg:

 • Stap 1: Stop met het laden van de JavaScript en CSS stylesheet op alle pagina’s
  Wanneer de waarde van WPCF7_LOAD_JS is ingesteld op false (standaard: true), heeft Contact Formulier 7 de JavaScript niet geladen. U kunt de waarde van deze constante in uw wp-config.php als volgt vastgesteld:
  define('WPCF7_LOAD_JS', false);

  Of, als u Contact Formulier 7 3.9 of hoger, kunt u ook het laden van de JavaScript en CSS uitschakelen door het toevoegen van een paar regels code in jouw thema functions.php bestand, zoals deze:add_filter( 'wpcf7_load_js', '__return_false' );
  add_filter(
  'wpcf7_load_css', '__return_false' );

  Nu ben je er in geslaagd het stoppen van het laden van de JavaScript en CSS stylesheet, maar helaas, je hebt ook ze ook getopt op pagina’s die contact formulieren bevatten – Dus de volgende stap is wat je nodig hebt om de bestanden op de expliciete pagina’s waar je ze nodig hebt te laden.

 • Stap 2: Plaats de bestanden op de pagina’s die contact formulieren bevattenBijvoorbeeld, laten we zeggen dat je een pagina hebt met de naam “Contact” en het is de enige pagina die een contact formulier bevat. En stel dat je een sjabloon bestand voor de “Contact” pagina met de naam ‘contact.php’ in uw thema map. Nu moet u Contact Formulier 7’s JavaScript en CSS stylesheet specifiek te laden op de pagina “Contact”.

  Om dit te doen, moet u de ‘contact.php’ template bestand te bewerken en voeg de volgende regels erin:

  <?php

    if ( function_exists( 'wpcf7_enqueue_scripts' ) ) {
        wpcf7_enqueue_scripts();
    }
    if ( function_exists( 'wpcf7_enqueue_styles' ) ) {
        wpcf7_enqueue_styles();
    }
?>

Merk op dat wpcf7_enqueue_scripts () en wpcf7_enqueue_styles () moet worden aangeroepen voordat wp_head () wordt aangeroepen.

Mocht je dit te technisch vinden er bestaan ook handige plugins hiervoor en een die hier handig voor is plugin load filter

, Settings laden css &#038; js