Problemen met de beeldweergave (zwarte balken)

 

Windows 10 problemen oplossen ? Zijn er als gevolg van een recente Windows-update problemen ontstaan met de beeldweergave zoals zwarte balken of een vervormd beeld? Dit wordt veroorzaakt door de nieuw geïnstalleerde drivers voor de grafische kaart die geen ondersteuning bieden voor de bij Windows 10 problemen oplossen ?, Windows 10 problemen oplossen ?het beeldscherm behorende resolutie (dit probleem komt met name voor bij ATI-kaarten). Is de resolutie niet correct in te stellen (bij Instellingen, onderdeel Systeem, sub Beeldscherm), rol dan de oorspronkelijke drivers van de grafische kaart terug naar een eerdere datum, meestal wordt de juiste resolutie dan automatisch weer hersteld. Ga hiervoor naar Apparaatbeheer, onderdeel Beeldschermadapters, klik met rechts op de hier vermelde grafische kaart, selecteer achtereenvolgens de optie Eigenschappen, tabblad Stuurprogramma, knop Vorig stuurprogramma en rond de wizard af (hierbij gaat het beeld tijdelijk op zwart).

Problemen met het geluid

Ook de door Windows Update geïnstalleerde drivers voor de geluidskaart kunnen problemen opleveren. Is er na het updaten van Windows geen geluid meer, navigeer dan via Apparaatbeheer, onderdeel Besturing voor geluid, video en spelletjes naar de IDT High Definition Audio CODEC. Klik met rechts op dit apparaat en kies achtereenvolgens de optie Stuurprogramma bijwerken, optie Op mijn computer zoeken naar stuurprogrammasoftware, optie Ik wil kiezen uit een lijst met stuurprogramma's op mijn computer. Selecteer High Definition Audio-apparaat, knop Volgende en ga akkoord met de knop Ja.

 

Problemen met het openen van het menu Start

Wil het menu Start niet meer openen, soms vergezeld met de melding Task Host Window Achtergrondtaken worden gestopt via de takenhosts bij het afsluiten van Windows? Dit wordt opgelost via Instellingen, onderdeel Accounts, sub Aanmeldingsopties, kopje Privacy, schakel optie Configuratie van mijn apparaat automatisch voltooien op basis van mijn aanmeldingsgegevens na een update of herstart uit (deze optie zorgt er slechts voor dat het gebruikersaccount na het installeren van updates e.d. niet opnieuw aangemeld hoeft te worden).

Problemen met het aanmelden van het gebruikersaccount

Windows 10 problemen oplossen ?

Moet het wachtwoord na een herstart van Windows 10 stelselmatig twee keer worden opgegeven voordat het gebruikersaccount kan worden aangemeld? Ook dit probleem is op te lossen via Instellingen, onderdeel Accounts, sub Aanmeldingsopties, schakel bij kopje Privacy de optie Configuratie van mijn apparaat automatisch voltooien op basis van mijn aanmeldingsgegevens na een update of herstart uit.Windows 10 problemen oplossen ?, Windows 10 problemen oplossen ?

Problemen met het openen van apps

Kunnen apps niet geopend worden en wordt daarbij de foutmelding ‘Deze app kan niet worden geopend. kan niet worden geopend met het ingebouwd administratoraccount. Meld u aan met een ander account en probeer het opnieuw.’ getoond? Voeg dan met de register-editor de DWORD-registerwaarde FilterAdministratorToken met waarde 1 toe aan de registersleutel HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System. Wijzig tevens de waarde van de registerwaarde (Standaard) in 0x00000001 (1).

Bron: https://www.schoonepc.nl/windows10.html

Windows 10 problemen oplossen ?, Windows 10 problemen oplossen ?