Is uw iPad traag? Of werkt hij niet meer zoals het hoort? Lees hier hoe uw dit zelf, snel en gemakkelijk op kunt lossen door dit artikel te lezen.
Veel van onze klanten stellen ons de vraag waarom hun iPad trager word, dit wordt meestal veroorzaak omdat de iPad eigenlijk nooit uitgeschakeld wordt maar altijd op standby modes wordt ingeschakeld.

Indien u in het bezit bent van een iPad 2,3 of 4 met de nieuwste update. Dan is het “normaal” dat deze iPad traag is, dit kom door de nieuwe versie van de software en daar kunt door de onderstaande tips te proberen dan zal de iPad iets sneller van worden maar hij blijft traag. Dit hoort bij deze versie software en daar is helaas niets aan te doen.

Hieronder vindt u diverse tips om uw iPad weer sneller te maken.

 

ipad herstarten

Omdat een iPad in en uit sluimerstand komt, vergeten veel mensen dat je de iPad ook in en uit kunt schakelen (herstarten). Als bepaalde APPs niet meer werken, of de iPad voelt traag aan, dan kun je deze het beste eerst opnieuw opstarten.
Je kunt dit doen doet dit door de bovenste knop op de iPad lang ingedrukt te houden. In het scherm verschijnt dan een balkje met “Zet uit”. Schuif deze naar rechts en de iPad wordt uitgeschakeld. Aanzetten kan weer op de zelfde manier door de bovenste knop in te drukken.

 

ipad werkgeheugen vrijmaken

Een iPad is eigenlijk een computer, en net zoals een ‘echte’ computer heeft een iPad ook werkgeheugen. Als dat vol raakt wordt de iPad trager en lopen programma’s (APPs) vaker vast of starten niet eens op.
Je kunt dit oplossen door twee keer achter elkaar op de home-knop (de ronde knop onderaan) in te drukken. Door deze manier krijg je een overzicht te zien met alle openstaande APPs (programma’s).
Je kunt deze APPs sluiten door het plaatje van de openstaande APP naar boven te schuiven, hierdoor sluit je het programma definitief en wordt het geheugen die door deze APP gebruikt weer vrijgemaakt voor andere APPs (programma’s). Als je alle programma’s hebt afgesloten dan kun je weer op de ronde knop drukken om weer verder te werken.Wij raden aan om dit regelmatig te doen om zo optimaal gebruik te maken van je iPadspotlight uitschakelen op uw ipad

Elke iPad en iPhone heeft standaard een ingebouwde zoekmachine genaamd Spotlight en is te benaderen door op het home-scherm een keer naar links te swipen.
Let op: Bij Apple versies vanaf IOS 7.0 kun je dit activeren d.m.v. in het midden van het scherm naar beneden te vegen, hiermee krijg je het zoek venster te zien bovenaan het scherm.
Bijna niemand gebruikt de optie, dus kun je het beter uitzetten. Ook hier zal de iPad wat sneller van worden.Om deze functie uit te schakelen ga naar Instellingen > Algemeen > Zoeken met Spotlight. Hier kun je alles de-selecteren zodat u deze functie automatisch.

 

ipad opslagruimte vrijmaken

Het klinkt raar, maar het blijkt dat een volle iPad een stuk trager is dan eentje die minder vol is.
Na verloop van tijd kan de opslag van uw iPad aardig vol raken met nutteloze APPs, foto’s, en filmpjes.De makkelijkste manier om te kijken welke APP het meeste geheugen gebruikt kunt u bekijken via nstellingen –> Algemeen –> Gebruik hier krijgt u een overzicht te zien van alle APPs die geïnstalleerd zijn op uw iPad incl. het gebruikte geheugen.
Om een APP te verwijderen druk u op de naam van de APP en kiest u voor verwijderen.

 

updates

Apple komt regelmatig met nieuwe updates voor de iPad of iPhone, door deze updates te installeren worden vaak verbeteringen en nieuwe snellere functies toegepast.Echter is het niet altijd verstandig om de laaste update te installeren, vaak zitten er nieuwe functies in waardoor je iPad trager kan worden. Bezit u een iPad die jonger is de iPad Air dan zult u dit zeker ondervinden.Om te controleren welke versie u heeft, kunt u controleren via Instellingen –> Algemeen –> Info. (Bij versie wordt de versie weergegeven die momenteel geïnstalleerd is)
Indien u wilt controleren of er nog een nieuwere versie beschikbaar is gaat u naar Instellingen –> Algemeen –> Software-update. Hierdoor gaat uw iPad of iPhone via het Internet controleren of er nog een nieuwere versie aanwezig is voor uw systeem.Mocht dit het geval zijn dan krijgt u dit te zien, en kunt u ervoor kiezen om deze te installeren. Tijdens het installeren van de update kan het zijn dan de iPad of iPhone opnieuw wordt gestart.

 

Herstellen

Als de bovenstaande stappen nog niet werken om uw iPad sneller te maken raden wij aan om uw iPad te herstellen.Om u iPad te herstellen dient u het volgende uit te voeren:
– Sluit uw iPad aan op een computer met iTunes, met deze software kunt u de iPad backuppen en her-installeren.- Als eerste maken wij een backup van de iPad. Vaak wordt deze al op iCloud gemaakt, maar voor de zekerheid maken we er nog eentje op de computer. Druk op de iPad in de zij balk (Weergave > Toon Zij balk), en vervolgens op de knop ‘Maak Reservekopie’. Als de iPad nog nooit op deze computer is aangesloten zal hij via een melding op de iPad vragen om deze te machtigen. Ga hiermee akkoord, zodat de APPs ook overgezet worden.
– Druk dan op ‘Herstel iPad’. De laatste software zal gedownload en geïnstalleerd worden. Dit kan +/- een half uur duren, afhankelijk van je computer en internetsnelheid.- Daarna zal uw iPad opnieuw opstarten. Je krijgt nu een scherm te zien met twee keuzes: ‘Configureer als nieuwe iPad’ of ‘Zet reservekopie terug’. Kies de tweede optie, en druk op ‘Doorgaan’. De kopie zal nu teruggezet worden en de iPad start nogmaals opnieuw op. Hierna zullen alle APPs en instellingen weer terug gezet worden.


GRATIS NIEUWSBRIEF

Oplossing trage ipad, Oplossing trage ipad
Wilt u GRATIS tips ontvangen in uw emailbox 6 keer per jaar, dan kunt u zich vrijblijvend en gratis aanmelden voor onze mailinglijst.
U dient te bevestigen in de email die wij versturen. Geen email ontvangen, controleer ook uw SPAM map.

InschrijvenUitschrijven
Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
Naam:
E-mail adres:
Oplossing trage ipad, Oplossing trage ipad

Bron: https://youtu.be/rUKOUUBC6Lw

Oplossing trage ipad, Oplossing trage ipad