Gratis Tips

[wpdreams_ajaxsearchlite]


Problemen met de beeldweergave (zwarte balken)

 

Windows 10 problemen oplossen ? Zijn er als gevolg van een recente Windows-update problemen ontstaan met de beeldweergave zoals zwarte balken of een vervormd beeld? Dit wordt veroorzaakt door de nieuw geïnstalleerde drivers voor de grafische kaart die geen ondersteuning bieden voor de bij roblemen met de beeldweergavehet beeldscherm behorende resolutie (dit probleem komt met name voor bij ATI-kaarten). Is de resolutie niet correct in te stellen (bij Instellingen, onderdeel Systeem, sub Beeldscherm), rol dan de oorspronkelijke drivers van de grafische kaart terug naar een eerdere datum, meestal wordt de juiste resolutie dan automatisch weer hersteld. Ga hiervoor naar Apparaatbeheer, onderdeel Beeldschermadapters, klik met rechts op de hier vermelde grafische kaart, selecteer achtereenvolgens de optie Eigenschappen, tabblad Stuurprogramma, knop Vorig stuurprogramma en rond de wizard af (hierbij gaat het beeld tijdelijk op zwart).

Problemen met het geluid

Ook de door Windows Update geïnstalleerde drivers voor de geluidskaart kunnen problemen opleveren. Is er na het updaten van Windows geen geluid meer, navigeer dan via Apparaatbeheer, onderdeel Besturing voor geluid, video en spelletjes naar de IDT High Definition Audio CODEC. Klik met rechts op dit apparaat en kies achtereenvolgens de optie Stuurprogramma bijwerken, optie Op mijn computer zoeken naar stuurprogrammasoftware, optie Ik wil kiezen uit een lijst met stuurprogramma's op mijn computer. Selecteer High Definition Audio-apparaat, knop Volgende en ga akkoord met de knop Ja.

 

Problemen met het openen van het menu Start

Wil het menu Start niet meer openen, soms vergezeld met de melding Task Host Window Achtergrondtaken worden gestopt via de takenhosts bij het afsluiten van Windows? Dit wordt opgelost via Instellingen, onderdeel Accounts, sub Aanmeldingsopties, kopje Privacy, schakel optie Configuratie van mijn apparaat automatisch voltooien op basis van mijn aanmeldingsgegevens na een update of herstart uit (deze optie zorgt er slechts voor dat het gebruikersaccount na het installeren van updates e.d. niet opnieuw aangemeld hoeft te worden).

Problemen met het aanmelden van het gebruikersaccount

Windows 10 problemen oplossen ?

Moet het wachtwoord na een herstart van Windows 10 stelselmatig twee keer worden opgegeven voordat het gebruikersaccount kan worden aangemeld? Ook dit probleem is op te lossen via Instellingen, onderdeel Accounts, sub Aanmeldingsopties, schakel bij kopje Privacy de optie Configuratie van mijn apparaat automatisch voltooien op basis van mijn aanmeldingsgegevens na een update of herstart uit.Windows 10 problemen oplossen ?

Problemen met het openen van apps

Kunnen apps niet geopend worden en wordt daarbij de foutmelding ‘Deze app kan niet worden geopend. kan niet worden geopend met het ingebouwd administratoraccount. Meld u aan met een ander account en probeer het opnieuw.’ getoond? Voeg dan met de register-editor de DWORD-registerwaarde FilterAdministratorToken met waarde 1 toe aan de registersleutel HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System. Wijzig tevens de waarde van de registerwaarde (Standaard) in 0x00000001 (1).

Bron: https://www.schoonepc.nl/windows10.html

windows geinstalleerde updates terugdraaien

Probleem:
Een onlangs geïnstalleerde update van Windows is maar half geïnstalleerd of onjuist waardoor de computer niet meer opstart. Hij zal telkens opnieuw op blijven starten of een blue screen of death (BSOD) tonen. Er zijn meerdere oplossingen om windows geinstalleerde updates terug te draaien, maar hieronder een oplossing die zeker werkt.

Oplossing:
Start je computer op in systeemherstel / system repair om windows geinstalleerde updates terug te draaien. Het kan dat dit standaard geïnstalleerd is op de computer of dat je hiervoor een Windows cd nodig hebt (zie de documentatie). Als je een Nederlandse Windows gebruikt dan heb je ook een Nederlandse cd nodig.

advanced-options-windows10
Start vervolgens de Commandprompt op en je krijgt een zwart MS-DOS scherm. Zoek vervolgens uit op welke partitie Windows is geïnstalleerd. Dit is meestal C: maar tijdens mijn herstelpoging was het opeens E: geworden. Je kan dit doen door even langs alle partities te gaan en te kijken of je ergens de map WINDOWS ziet staan.

Partitie gevonden, typ dan het onderstaande commando in. Pas X: aan naar de partitie waar jouw Windows map op staat.

dism /image:x:\ /cleanup-image /revertpendingactions

Hierna moet je de computer opnieuw opstarten en zal je zien dat de updates teruggedraaid worden.

DNS-server-reageert-niet-010computerhulp

De melding de DNS server reageert niet kan meerdere oorzaken hebben. Wij helpen u graag bij het vinden van een oplossing voor het probleem. Wij raden u aan alle mogelijke oplossingen uit te proberen.

automatic-repair-windows10

Opstartproblemen in Windows 10 oplossen

Wat te doen als Windows niet meer wil opstarten? Virussen, malware, ransomware of eigen gerommel kunnen ervoor zorgen dat je Master Boot Record (MBR) onleesbaar is. Windows zal daardoor niet kunnen starten. Hoe repareer je zoiets? Wij leggen het je uit hoe je Opstartproblemen in Windows 10 kunt oplossen

Zo repareer je de MBR
Als je Windows 10-computer met problemen start, zou het besturingssysteem moeten herkennen dat er een probleem is en de automatische reparatiemodus moeten starten. Als dat het geval is zie je de woorden “Preparing automatic Repair” onder het blauwe Windows logo.

 

 Opstartproblemen in Windows 10 oplossen

 

Als dat niet gebeurt, maar je ziet wel het Windows logo, schakel je computer dan uit of reset deze. Na enkele keren zou het automatische reparatiescherm moeten verschijnen. Soms zal je je systeem daar meerdere keren achter elkaar moeten rebooten.
automatic-repair-windows10

Als de reparatiemodus is gestart selecteer dan geavanceerde opties (advanced options).
troubleshoot-windows10

 

Kies dan voor troubleshoot en selecteer wederom advanced options.

 

advanced-options-windows10

 

Je ziet een scherm met zes opties. Als je wilt kan je “startup repair” selecteren en kijken of dat werkt. Deze optie scant je computer en probeert alle opstartproblemen te repareren die het tegen komt. Het is een goede utility die maar kan er wel langer over doen dan het zelf openen van de commandprompt en het intypen van bootrec.

De commandprompt kan heel snel en simpel geopend worden door op de “Command Prompt”-optie te selecteren in het menu. Het kan voorkomen dat het selecteren van deze optie ervoor zorgt dat je computer opnieuw moet opstarten. Maak je geen zorgen, je kan daar rustig toestemming voor geven.

Zodra de commandprompt geopend is kan je met het commando bootrec.exe /fixmbr je MBR repareren.

 

command-prompt-windows10

 

Als dat goed gaat zal de melding “The operation completed succesfully” verschijnen en kan je je computer herstarten.

 

Bron: http://webwereld.nl/software/94338-zo-repareer-je-opstartproblemen-in-windows-10

Bekijk ook onze andere artikelen met gratis tips

firefox-sneller

Firefox sneller maken ? Lees onderstaande 12 tal tips om Firefox sneller te maken.

 1. Pipelining activeren

  Een van de meest gebruikte en meeste bekende methoden om Firefox sneller te maken is het inschakelen van pipelining. Pipelining maakt het mogelijk dat de browser meerdere verzoeken tegelijk naar een server kan sturen in plaats van 1 en dan te wachten op antwoord alvorens het volgende verzoek te versturen.
  Om dit te activerentyp about:config in de adresbalk van Firefox, dubbelklik op network.http.pipelining en network.http.proxy.pipelining om de waarden op true te zetten. Dubbelklik vervolgens op network.http.pipelining.maxrequests en zet deze naar 8.

 2. Sneller renderen

  Bij grote en complexe webpagina’s kan het enige tijd duren voordat de hele pagina geladen is. Om je niet te lang te laten wachten laat Firefox standaard elke 0.12 seconden zien wat er ondertussen geladen is (content notify interval). Dit zorgt ervoor dat de browser vlot reageert, maar het kan ook de totale laadtijd van een pagina verhogen.
  Typ about:config in de adresbalk en druk op [Enter], rechtsklik ergens in het scherm en kies Nieuw > Integer en typ content.notify.interval als voorkeursnaam. Klik op OK, vul 500000 in, en klik weer op OK. Rechtsklik weer ergens in het scherm en kies Nieuw > Boolean. Typ content.notify.ontimer en zet de waarde op true.

 3. Sneller laden

  Als je 0,75 seconden lang je muis of toetsenbord niet aanraakt gaat Firefox automatisch in een lage reactie modus, waarbij de browser minder vlot reageert, maar sneller de webpagina laadt. Door deze tijd te verlagen kun je de prestaties van Firefox verhogen.
  Typ about:config in de adresbalk, druk [Enter], rechtsklik en selecteer Nieuw > Integer. Typ content.switch.threshold en vul een waarde in van 250000 (0,25 sec) en klik op OK om te voltooien.

 4. Flash animaties blokkeren

  Flash animaties kom je op veel websites tegen en hoewel ze soms erg mooi en functioneel zijn kunnen ze het laden en functioneren van een webpagina flink vertragen. Hier is echter een simpele oplossing voor: Flashblock. Deze extension blokkeert alle Flash animaties, zodat webpagina’s veel sneller laden.

 5. Cache geheugen vergroten
  Firefox sneller maken door de cache aan te passen Als je dan dezelfde webpagina opnieuw bezoekt, wordt de betreffende data uit dit cache geheugen gehaald om de webpagina sneller te kunnen laden. Je kunt zelf eenvoudig de grootte van dit cache geheugen vergroten.Typ about:config in de adresbalk, druk [Enter], rechtsklik en selecteer Nieuw > Integer. Typ browser.cache.memory.capacity, klik op OK, vul dan 65536 in, klik OK. Sluit en herstart Firefox nu om gebruik te maken van de nieuwe cache grootte.
 6. Standaardthema met blanco startpagina
 7. Gebruik zo weinig mogelijk add-ons
 8. Algemene opties fijnregelen

  In het menu Extra, Opties, Geavanceerd vind je op het tabblad Algemeen een aantal zaken die je kan aanpassen om Firefox net iets sneller te maken. Verwijder het vinkje bij Vloeiend schuiven gebruiken, en zet er eentje bij Naar tekst zoeken wanneer ik begin met typen. Het is ook niet nodig om Firefox bij elke opstart te laten nagaan of het wel de standaardbrowser is, dus kan je gerust de laatste optie in dat scherm afvinken.

 9. Favorieten opschonen
 10. Ongebruikte zoekmachines verwijderen
 11. Cache vergroten, geschiedenis verkleinen

  firefox sneller maken

  Geef Firefox wat meer ademruimte door bij Opties,Geavanceerd op het tabblad Netwerk de Offlineopslag te vergroten. Standaard is er 50 MB voorzien, maar je kan dat gerust verdubbelen of zelfs verdriedubbelen. Langs de andere kant kan je Firefox ook wat minder laten onthouden.
  Ga bij Opties naar het tabblad Privacy en kies bovenaan in het uitklapmenu voor Aangepaste instellingen Daar zie je dat Firefox je surfgeschiedenis 90 dagen in zijn geheugen bewaart, en dat cijfer mag je gerust terugbrengen tot 30 of zelfs 15 dagen.

 12. Downloaden optimaliseren

  De downloadbeheerder van Firefox is een handig iets, maar het kost wel wat energie om die te lanceren elke keer je een download start. Verwijder het vinkje bij Downloadbeheerder tonen tijdens het downloaden van een bestand (bij Extra, Opties, Algemeen) en kies een standaardlocatie op je harde schijf om bestanden naartoe te versassen.
  Als je het helemaal goed wil doen, passeer je ook nog even langs het tabblad Privacy, om het vinkje bij Downloadgeschiedenis onthouden te verwijderen.

Bron: http://www.optelsom.nl/5-tips-om-firefox-bliksemsnel-te-maken.html

Bekijk ook onze andere artikelen met gratis tips

ben ik gehackt

Ben je gehackt ? Een oplossing !

Het is al vaker gebeurd dat internetdiensten, inclusief grote spelers als Linkedin, dropbox en Adobe het slachtoffer van hackers zijn geworden. Daarbij verkregen hackers telkens vele miljoenen datarecords, met daarin gebruikersgegevens als namen,e-mailadressen, wachtwoorden en zelfs creditcardnummers.

Hoe check je of je gehackt bent ?

Een bezoekje aan www.haveibeenpwnd.com/pwnedwebsites, met een lijst van tientallen inbraken, is ontluisterend.

Bestaat je e-mailadres al wat langer, dan is de kans groot dat ook jouw gegevens bij zo,n inbraak werden buitgemaakt.
Dat kan je checken via www.leakedsource.com en www.haveibeenpwnd.com

Beide databases bevatten een paar miljard gehackte accounts. Bij de laatste kun je via de link Notify me when I get pwned na een gratis registratie aangeven dat je een bericht wilt ontvangen zodra bekend wordt dat jouw adres is buitgemaakt.

Vermoed je dat één van je accounts is gehackt, dan is het zaak zo snel mogelijk je wachtwoord bij die dienst te wijzigen.
Gebruik je ditzelfde wachtwoord nog bij andere diensten (wat geen goed idee is), dan moet je het wachtwoord daar ook aanpassen.

Blokkeren creditcard

Ga bovendien uit van een ‘worst case scenario’: alle gegevens via dat account beschikbaar waren. Hoort daar een creditcard bij, dan kan je die het best meteen blokkeren op: www.creditcardacties.nl/creditcard-blokkeren

bekijk ook https://www.alleszondercreditcard.nl/creditcard-blokkeren-of-bankpas-blokkeren/

Wijzigen permissies diverse diensten

Ga tevens na of je permissies nog goed staan, anders kun je die aanpassen:
– voor google https://myaccount.google.com/permissions
– voor facebook https://www.facebook.com/sttings/?tab=application
– permissie websites https://mypermissions.org

Gebeurtenissenlogs

Heel wat webservices houden logs bij van de belangrijkste gebeurtenissen van je account.

Bij Google vind je deze via https://myaccount.google.com, waar je achtereenvolgens Inloggen en beveiliging / Apparaatactiviteit en meldingen / Apparaten controleren opent.

Ook facebook houdt zo’n logboek bij. Meld je aan, klik op het pijltje rechtsboven en kies Instellingen / Beveiliging / Waar je bent aangemeld. Klik op Alle activiteiten beëindigen als je inderdaad merkt dat er mogelijk iets mis is met je account.

Tweestapsverificatie

Verschillende, complexe wachtwoorden zijn al een stap in de goede richting van veilig inloggen, maar beter is tweestapsverificatie.

Dit houdt in dat je naast een wachtwoord nog een andere code nodig hebt, die niet op dezelfde computer wordt gegenereerd als waarop je je aanmeldt. Deze code krijg je doorgaans via sms of een app.

Voorbeelden:
https://myaccount.google.com/intro/security#activity

www.authy.com/learn-more

Extra beveiligingsopties

Hieronder een aantal handige links voor extra veiligheid:

Voodoo Shield Free

Volledig up to date (UCheck)

Foutbericht 'De gebruikersprofielservice verhindert het aanmelden'

Symptomen

Wanneer u zich met behulp van een tijdelijk profiel aanmeldt op een Windows 7- of Windows Vista-computer, wordt mogelijk het volgende foutbericht weergegeven:
De gebruikersprofielservice verhindert het aanmelden. Gebruikersprofiel kan niet worden geladen.

Oplossing

Af en toe wordt uw gebruikersprofiel niet correct gelezen in Windows, bijvoorbeeld als uw computer wordt gescand door uw antivirussoftware terwijl u zich probeert aan te melden. Probeer het probleem op te lossen door uw computer opnieuw op te starten en u aan te melden met uw gebruikersaccount voordat u met deze methoden begint. Als het probleem niet wordt opgelost door de computer opnieuw op te starten, volgt u de stappen in de onderstaande methoden om het probleem op te lossen.

Opmerking U moet zich aanmelden met een Administrator-account om uw gebruikersprofiel te herstellen of uw gegevens naar een nieuwe account te kopiëren. Voordat u met de probleemoplossing begint, meldt u zich bij Windows aan met een andere account die beheerdersrechten heeft, of start u de computer opnieuw op in de veilige modus om u aan te melden met het ingebouwde administratoraccount. Ga naar de volgende Microsoft-website voor meer informatie over het opstarten in de veilige modus:

Methode 1 Het profiel van het gebruikersaccount herstellen
Ga als volgt te werk om het profiel van het gebruikersaccount te herstellen.

Belangrijk Deze sectie, methode of taak bevat stappen voor het bewerken van het register. Als u het register op onjuiste wijze wijzigt, kunnen er echter grote problemen optreden. Het is dan ook belangrijk dat u deze stappen zorgvuldig uitvoert. Maak een back-up van het register voordat u wijzigingen aanbrengt. Als er een probleem optreedt, kunt u het register altijd nog herstellen.

 1. Klik op Start, typ regedit in het vak Zoeken en druk op Enter.
 2. Zoek in de Registreer-editor de volgende subsleutel van het register en klik erop:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
 3. Zoek in het navigatiedeelvenster naar de map die begint met S-1-5 (SID-code) en wordt gevolgd door een lang getal.
 4. Klik op elke S-1-5-map, zoek in het detailvenster naar de vermelding ProfileImagePath en dubbelklik om te verifiëren dat het gaat om het gebruikersaccountprofiel waarbij de fout optreedt.Foutbericht 'De gebruikersprofielservice verhindert het aanmelden'
  Als u twee mappen hebt die beginnen met S-1-5 en worden gevolgd door een aantal lange getallen waarvan er een op .bak eindigt, wijzigt u de naam van de map in .bak. Ga hiervoor als volgt te werk:
 5. Klik met de rechtermuisknop op de map zonder .bak en klik op Naam wijzigen. Typ .ba en druk op Enter
  profilelist1
 6. Klik met de rechtermuisknop op de map met .bak en klik op Naam wijzigen. Verwijder .bak aan het eind van de mapnaam en druk op Enter.
  profilelist2
 7. Klik met de rechtermuisknop op de map met .ba en klik op Naam wijzigen. Wijzig .ba in bak aan het eind van de mapnaam en druk op Enter.
  profilelist3

  Als u maar één map hebt die begint met S-1-5 en wordt gevolgd door een lang nummer en eindigt op .bak, klikt u met de rechtermuisknop op de map en vervolgens op Naam wijzigen Verwijder .bak aan het eind van de mapnaam en druk op Enter.

   

  Klik in het detailvenster op de map zonder .bak, dubbelklik op RefCount, typ 0 en klik vervolgens op OK.

  refcount

 8. Klik in het detailvenster op de map zonder .bak, dubbelklik op State, typ 0 en klik vervolgens op OK
  state
 9. Sluit de Register-editor.
 10. Start de computer opnieuw op.
 11. Meld u opnieuw aan met uw account.

Bron: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/947215/you-receive-a-the-user-profile-service-failed-the-logon-error-message
[sg_popup id=1]

Windows update herstellen

Windows update herstellen

Geschikt voor Windows 7, 8(.1), 10

Er komen regelmatig vragen binnen over windows update. Dit  essentiële onderdeel zorgt ervoor dat je systeem zichzelf automatisch bijwerkt. Bij problemen kun je in google zoeken naar mogelijke oplossingen, maar het kan ook handiger met Windows Update Reset Tool

Dit is eigenlijk geen programma, maar een uitgebreid script.

Open Windows verkenner en klik met de rechtermuisknop op het bestand ResetWUEng.cmd als Administrator. Je krijgt een klassiek 'dos-scherm' met meerder keuzes. 
 1. Maak met optie 1 een systeemherstelpunt, wel zo veilig!
 2. Met optie 2 herstel je windows update volledig.

De geavanceerde opties zijn niet voor beginners. Gebruik deze alleen als je weet welke oplossingen Windows Update Reset Tool voor je toepast.

U kunt het downloaden via de volgende link: Windows Update Reset Tool

Bekijk ook onze andere artikelen met gratis tips

TP-Link-Touch-P5

Beveilig uw draadloze netwerk (wifi)

 

Een draadloos netwerk is uiteraard altijd minder veilig dan een bedraad netwerk. Toch kunt u wat doen aan de veiligheid van uw draadloze netwerk

Over het beveiligen van een draadloos netwerk, doet een aantal fabels de ronde. De populairste vier wil ik eerst even uit de weg ruimen.

ZO MOET HET BESLIST NIET! DE VIER FABELTJES:

Fabel 1: de SSID (netwerknaam) verbergen (niet uitzenden)

Bij veel gegevenspakketten die de router verzendt, zendt hij namelijk de SSID ook mee. Niet versleuteld. Open en bloot te ontvangen door iedereen die in de buurt is. Die SSID stuurt de router dus ook nog steeds gewoon mee, als u “SSID broadcasting” uit hebt staan!

Met gangbare netwerkscanners, zoals bijvoorbeeld Kismet, duurt het slechts enkele seconden totdat een hacker een “verborgen” SSID alsnog in beeld heeft.

Uitschakelen van het uitzenden van de SSID schept zelfs een extra risico(!)
: als het uitzenden van het SSID is uitgeschakeld in de router van het netwerk, moeten de gebruikerscomputers namelijk continu hun aanwezigheid prijsgeven. Waardoor ze het SSID overal verspreiden, waar ze ook zijn.

Uw laptops zullen dus overal waar u ze aanzet, gaan schreeuwen:”hé, is er hier een netwerk met de naam XYZ?”, en dat met korte tussenpozen…

Daardoor zijn ze een eenvoudig doelwit. Een aanvaller kan immers een toegangspunt opzetten met de SSID van uw netwerk. Zodat uw laptop automatisch daarmee verbindt, zonder om bevestiging te vragen. De aanvaller kan dan al het netwerkverkeer afkijken. Of misschien zelfs uw laptop binnendringen.

 

Fabel 2: MAC-adresfilter gebruiken

Zinloos, want een aanvaller kan eenvoudig zien welke MAC-adressen toegang krijgen. Vervolgens kan hij zijn MAC-adres vervalsen (spoofen) en krijgt hij alsnog toegang.

 

Fabel 3: DHCP uitschakelen

Dit is pure tijdverspilling. Dit houdt een aanvaller hooguit 10 seconden tegen.

DHCP deelt automatisch IP-adressen uit. Dit uitschakelen is nutteloos. Een aanvaller heeft vrijwel direct het IP-schema van het netwerk doorgrond en zichzelf alsnog een geldig IP-adres toebedeeld.

 

Fabel 4: WEP-beveiliging gebruiken

Dit is een zeer zwakke beveiliging, die een aanvaller binnen de minuut kan kraken. Het is beter dan helemaal geen beveiliging, maar daar is dan ook alles mee gezegd….

 

 

Draadloze veiligheid ZO MOET HET WEL! DE 12 TIPS:

 

Bij het uitvoeren van onderstaande 12 tips voor draadloze veiligheid, verandert u instellingen in het configuratiescherm van uw router. Het configuratiescherm van uw router kunt u oproepen via uw webbrowser, door in de adresbalk een bepaald “webadres” te tikken en daarna op Enter te drukken. Bij veel routertypes zit het configuratiescherm op “webpagina” 192.168.1.1 (maar soms ook onder een ander “webadres”: kijk het na in de gebruiksaanwijzing van uw router).

Tip 1. Wijzig router-instellingen alleen via de draad

Tip 2. Gebruik de nieuwste firmware voor uw router

Tip 3. Zend de SSID uit

Tip 4. Verander de SSID
Verander de SSID (netwerknaam) in een zelfbedachte naam, waaruit in elk geval niet het merk en/of type van de router blijkt. Let op: de naam mag geen spaties, accenten of trema’s bevatten!
Dus niet: HJ’s netwerk, maar wel: HJs-netwerk.

Tip 5. Kies WPA of WPA2

Tip 6. Alleen AES
AES is de modernste en veiligste vorm van versleuteling bij WPA. De versleuteling dient daarom bij voorkeur te staan op “alleen AES”.

Dus niet op het oudere en minder veilige TKIP. Ook niet op TKIP+AES, want in dat geval is de versleuteling nog steeds achterwaarts verenigbaar met TKIP.

Voor alle duidelijkheid: “alleen AES” is weliswaar het beste, maar TKIP is niet slecht. WPA met TKIP is nog steeds redelijk veilig.

Tip 7. Zet de firewall aan in de router

Tip 8. Maak een eigen WPA-sleutel
Gebruik een eigen WPA-sleutel, dus niet de WPA-sleutel die de leverancier erop heeft gezet. Kies een sleutel die minimaal 10 tekens bevat.

Tip 9. Wijzig het beheerderswachtwoord van het configuratiescherm

Tip 10. Wees voorzichtig met het gebruiken van onbeveiligde verbindingen

Tip 11. Schakel Wi-Fi Protected Setup (WPS) uit in uw router

Tip 12. Schakel Universal Plug and Play (UPnP) uit in uw router

 

Bron: https://sites.google.com/site/computertip/draadlozeveiligheid

cisco-epc3925-bridge-modus

Daar regelmatig gevraagd wordt hoe de Oud UPC Cisco EPC-3925 in Bridge modus te zetten en deze te koppelen aan een eigen router hierbij het stappenplan :

1. schakel uw pc uit en alle andere (aangesloten) apparaten
2. schakel eventuele Wi-Fi uit op apparaten die aanstaan
3. haal uw router los van het stroom
4. haal alle UTP kabels uit de router en uit de modem
5. reset de EPC-3925 naar de fabrieksinstellingen (klein gaatje achterop modem 10 sec indrukken tot alle ledjes een keer flashen
6. wacht tot de EPC-3925 is opgestart
7. verbind 1 bedrade pc/laptop met de EPC-3925
8. login op de EPC-3925 via 192.168.1.1 (password en login = leeg)
9. ga naar het tabblad wireless disable WPS (save settings)
10. ga naar tablad radio settings en disable wireless interface (save settings ) (zie bijlage )
11. ga naar tablad Security zet dit alles zoals zie bijlage (save settings)
12. ga naar tabblad administration verander uw gebruikersnaam en wachtwoord en disable remote management (save settings)
13. zet nu de EPC-3925 in Bridged only modus (u zult reload zien staan)
14. log nu in op 192.168.100.1 indien dit lukt is de EPC-3925 goed geconfigureerd
15. zet uw computer uit
16. haal nu de EPC-3925 van het stroom
17. verbind een UTP kabel van lan poort 2 van de EPC-3925 naar de gewenste wan poort van de Eigen Router
18. verbind een UTP kabel van uw Eigen Router naar uw PC
19. Zet de EPC-3925 aan wacht tot deze volledig is opgestart
20. Zet nu uw Eigen Router aan en wacht tot deze volledig is opgestart
21. Schakel uw computer in en configureer nu uw Eigen Router indien nodig

Bron: ziggo.nl

GRATIS NIEUWSBRIEF

Schrijfstock-624712_640 in en ga aan de slag met mijn 10 beste tips! Deze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend, verschijnt ongeveer 6 maal per jaar en afmelden is eenvoudig.

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
Naam:
E-mail adres:
Inschrijven Uitschrijven
 

 

Wifi is er in verschillende soorten en maten, en is in zeer korte tijd enorm populair geworden. De meest bekende wifi soort is de 2.4Ghz frequentie maar deze band is wat druk en daardoor kan het zijn dat het wat minder bereik zal geven dan u zou wensen.

Sinds de komst van de 5Ghz band is er een grotere verdeling en mag er op de 5Ghz band ook met een hoger vermogen worden
uitgezonden. De nieuwste techniek is triband routers of wave.

De Wi-Fi Alliance is de certificering gestart van de eerste routers met ondersteuning voor 802.11ac wave 2. De uitbreiding van de wifi-standaard zorgt onder andere voor mu-mimo-aanwezigheid en de certificering zorgt ervoor dat wifi-producten gegarandeerd samen kunnen werken.


De soorten WiFi

 

IEEERoepnaamFrequentieBruto ThroughputNetto Throughput
802.11b(oftewel 11b)2.4Ghz11Mbps (Mb per seconde)Circa 5Mbps
802.11g(oftewel 11g)2.4Ghz54MbpsCirca 25Mbps
802.11a(oftewel 11a)5.0Ghz54MbpsCirca 25Mbps
802.11g(oftwel super g)2.4Ghz108Mbps (identiek paar)Circa 50Mbps
802.11n(oftewel 11n)2.4Ghz & 5Ghz300MbpsCirca 120Mbps
802.11-2012(oftewel 11-12)2.4Ghz & 3.6Ghz600MbpsCirca 300Mbps
802.11ac(oftewel 11ac)5Ghz1000MbpsCirca 650Mbps

 


De voordelen en nadelen van de 2.4Ghz en 5Ghz WiFi netwerken

Voordelen 5 GHz WiFi

Geen storing van andere apparatuur
Minder drukke frequentie
Twee netwerken zijn beter dan één

Nadelen 5 GHz WiFi

Beperkt bereik
Niet alle ontvangers ondersteunen 5 GHz

 


Waar je op moet letten bij aanschaf

Ga je een dual band router aanschaffen? Let er dan op dat deze simultaneous dual band is. Dat houdt in dat er een 2.4 GHz en een 5 GHz WiFi netwerk gelijktijdig gebruikt kunnen worden.

 

 

Welke router raden wij aan

 1. netgear-nighthawk-x6-r8000

  netgear-nighthawk-x6-r8000
  Meer info Netgear Nighthawk X6 R8000 coolblue

 2. TP-Link Touch P5

  tp-link-touch-p5

  Meer info tp link touchscreen router coolblue


Losse access points

In plaats van een sterkere router is het vaak beter om de huidige router te gebruiken en hierop losse access points aan te sluiten. Het Wi-Fi gedeelte in de router zet u dan uit en laat het access point al het werk doen. Een access point is namelijk speciaal gemaakt om zich alleen bezig te houden met het draadloze signaal.

 

De beste access points met hoog zendvermogen van dit moment zijn:

Ubiquiti UAP-AC-Lite
UAP-smallAdviesprijs: € 119,-
Klik om te bestellen
Ubiquiti UAP-AC-LR Long Range
UAP-smallAdviesprijs: € 149,-
Klik om te bestellen
EnGenius ECB1750
ecb1750-smallAdviesprijs: € 299,-
Klik om te bestellen

 


Wi-Fi via het stopcontact

Een alternatief voor Wi-Fi en het trekken van kabels is Powerline Homeplug.

Het komt er op neer dat u de elektriciteitskabels in huis gebruikt om data te versturen. Een powerline oplossing bestaat altijd uit minimaal 2 adapters die je in het stopcontact steekt. 1 adapter sluit je aan op het modem en steek je in het stopcontact. De tweede adapter prik je in het stopcontact van de ruimte waar je internet wilt hebben. Vervolgens maak je bekabeld of draadloos verbinding met deze tweede adapter.

Deze sets zijn uit te breiden met meerdere adapters en werken over verschillende groepen. Het is dus mogelijk om door het hele huis bekabeld of draadloos een verbinding aan te leggen zonder last van slecht bereik of het trekken van kabels.


De beste adapters komen van het merk Devolo, de draadloze adapters en handige sets kunt u hier vinden: Devolo homeplug. Een goedkopere homeplug is TP-Link homeplug


Kant en klaar pakket

 

Er is ook een kant en klaar pakket beschikbaar met 3 access points en een goede router. Hiermee bent u in 1 keer klaar en heeft u de komende jaren een geweldig goed Wi-Fi netwerk in huis.

 

Wi-Fi voor thuis bundel – € 499,-

wifi-voor-thuis

Klik om te bestellen.

 


Meer handige artikelen:

regedit-windows-registry-structure

 

Top 10 Windows 7 registertrucsregedit-windows-registry-structure

  1. Menu start versnellen
   Wanneer u met de muisaanwijzer op Alle programma’s gaat staan in het startmenu, dan merkt u enige vertraging voordat het uitklapmenu verschijnt. Met een trucje versnelt u dit proces.

   Start de Register-editor en navigeer naar de sleutel HKEY_CURRENT_ USER/Control Panel/Desktop. Dubbelklik op MenuShowDelay en wijzig in het vak Waardegegevens het getal in 0. Sluit tenslotte af met OK en herstart de computer. Het uitklapmenu verschijnt nu razendsnel.

  2. Lijst Uitvoeren schoonmaken

   Als u regelmatig applicaties opent met behulp van het dialoogvenster Uitvoeren, wordt het lijstje dat XP onthoudt op den duur erg lang. Gek genoeg bestaat er geen optie om het leeg te maken.

   Open de Register-editor en ga naar de sleutel HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/ CurrentVersion/Explorer/RunMRU.

   Rechts ziet u de namen uit het lijstje. Klik met de rechtermuisknop op deze namen en verwijder ze. Het dialoogvenster Uitvoeren is weer helemaal schoon, nadat u de computer opnieuw opstart.

  3. Sneller opstarten

   Via deze populaire registertweak start u Windows sneller op, door de opstartbestanden automatisch te defragmenteren. Dit scheelt ongeveer tussen de tien en twintig seconden.

   U opent weer de Register-editor en zoekt de volgende sleutel op: HKEY_ LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\ Dfrg\BootOptimizeFunction. Dubbelklik vervolgens op Enable en wijzig de waarde van N naar Y in het vak Waardegegevens. Overigens staat deze optie bij veel computers standaard al ingeschakeld.

  4. Verbeterde zoekfunctie

   Standaard controleert de zoekfunctie van XP niet alle bestandsformaten. Bij een uitgebreide zoekactie is dat natuurlijk wel noodzakelijk. Met een registerwijziging zorgt u ervoor dat Windows ook onbekende bestandsformaten controleert.

   Ga met behulp van de Register-editor naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Content index.

   Dubbelklik op FilterFilesWith UnknownExtensions of maak deze aan via Bewerken, Nieuw en DWORDwaarde indien deze waarde afwezig is. Zorg ervoor dat het getal 1 staat ingevuld in het vak Waardegegevens. Voortaan gaat Windows grondiger te werk tijdens een zoekopdracht.

  5. Hulptekst uitschakelen

   Bent u de hulptekst zat die altijd verschijnt, zodra u met de muisaanwijzer op een programma in het startmenu gaat staan? Daar kunt u wat aan doen. Lang niet iedereen heeft namelijk de behoefte om iedere keer de informatie in het gele kader te lezen.

   Start de Register-editor en navigeer naar de sleutel HKEY_CURRENT_ USER\Software\Microsoft\ Windows\CurrentVersion\Explorer\ Advanced. Zoek de waarde ShowInfoTip en typ 0 in het vak Waardegegevens.Start de computer opnieuw, om de wijziging door te voeren.

  6. Sneller afsluiten

   Als u Windows afsluit, geeft het besturingssysteem actieve applicaties de gelegenheid om zichzelf af te sluiten. Als dat niet binnen een bepaalde tijd lukt, sluit Windows zelf deze applicaties.

   De tijd die hiervoor staat, wijzigt u eenvoudig in de Register-editor. Hierdoor sluit de computer sneller af.

   Ga naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE/System/ CurrentControlSet/Control. Open vervolgens WaitToKillServiceTimeout en verander het getal van 20000 naar 200.

  7. Applicaties sneller afsluiten

   In de registereditor navigeert u naar HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop. Dubbelklik in het linkerdeelvenster op HungAppTimeout, verander de waarde in 500, en klik op OK.

  8. Maak je bandbreedte tot 20% sneller!

   Zorg dat je administrator rechten hebt.
   Ga naar: Start - Uitvoeren & typ: "gpedit.msc" & klik op OK

   Ga naar Beleid voor Lokale Computer / Computerconfiguratie / Beheersjablonen / Netwerk / Qos Pakketplanner.

   Dubbelklik op het rechterscherm op "De reserveerbare bandbreedte beperken". Vink "Ingeschakeld" aan, en zet de waarde op "0", klik vervolgens op OK & herstart je computer, je zal duidelijk een verschil merken

  9. Zet de Balloontips uit

   Voor sommige zijn ze handig, voor sommige zijn er uiterst irritant, met deze tweak kan je de balloontips uitzetten:
   Start – Uitvoeren & typ: “regedit”
   Ga dan naar deze sleutel: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

   Maak een nieuwe DWORD waarde aan: En benoem het tot "EnableBalloonTips" en geef als waarde in: "0". Herstart je computer, en weg zijn de balonnen.

  10. Het netwerk versnellen

   Als je veel op het netwerk zit, dan weet je dat het soms wat traag gaat. Hoe je dit sneller kan maken, is heel simpel, gezien het een “bug” is die standaard in Windows zit!

   Start – Uitvoeren & typ: “regedit”.

   Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/RemoteComputer/NameSpace.
   En zoek de sleutel {D6277990-4C6A -11CF-8D87-00AA0060F5BF}en verwijder deze.

   Nu is het zoeken op het netwerk een stuk sneller geworden.

  Meer informatie https://support.microsoft.com/nl-nl/kb/256986

  TP-Link-Touch-P5

  wifi-tips

  5 wifi tips voor een sneller en beter wifi in je huis

  Draadloze netwerken zijn inmiddels onmisbaar. En het zijn niet alleen computers die afhankelijk van wifi netwerken zijn geworden.

  Ook een smartphone, tablet, smart tv, draadloze printer, etc moeten verbinding met het wifi kunnen maken.
  Daarom hieronder 5 tips die bij kunnen dragen aan een betere verbinding.

   

  Bent u op zoek naar een snellere internetprovider ?

  Kijk op Alles in 1 pakket: Goedkoop internet, bellen & TV

   

  Tip 1 Kies de beste locatie

  wifi tips voor de beste locatie: Plaats het modem minimaal op 1,5 meter hoogte en bij voorkeur niet in een hoek tegen de muur. Het draadloos signaal van uw modem wordt dan het minst verstoord.

  Laat het modem “vrij” staan. Zet bijv. geen telefoon, draadloze babyfoon, televisie dicht bij het modem.
  Alle actieve apparatuur heeft invloed op het uitzenden van het draadloze signaal.

  Dichter bij het modem is het draadloos signaal beter dan op grotere afstand. Maximaal één vloer of muur tussen het modem en uw apparaat.

  Maximaal circa 10 meter afstand. Loop met uw mobiele apparaat rond en kijk tot hoever u nog een werkbare verbinding heeft.
  Het draadloos signaal is gevoelig, soms helpt het al om het modem een aantal cm te verplaatsen zodat het signaal minder verstoord wordt door een obstakel.

  Hoe minder muren, vloeren, en andere obstakels zich tussen je draadloze AP en je client bevinden hoe beter, dus probeer je draadloze AP niet in de kelder te plaatsen. Obstructies zoals gemetselde muren, grote apparaten (je koelkast), en metalen archiefkasten zullen ook van invloed zijn op het bereik van je draadloze AP.

   

  Waarom werkt mijn signaal niet optimaal?

  Het draadloos signaal heeft last van obstakels. Dit zijn andere draadloze apparaten of storingsbronnen. Een gevolg van deze verstoringen kan zijn dat u geen verbinding meer heeft, een langzame verbinding ervaart of dat uw verbinding hapert.

   

  Voorbeelden van obstakels voor wifi:

  Muren van gewapend beton
  Vloeren met vloerverwarming of folie;
  Elektriciteitskabels;
  Magnetron;
  Televisie / monitor;
  Draadloos alarm en/ of camerasysteem;
  Elektronische dimmers;

   

  Tip 2: Gebruik de minst drukke wifi kanalen

  Je kan onderzoek doen, met een wifi scanner programma, maar voor 2,4 GHZ zijn meestal de beste kanalen met de minste storing 1,6 en 11

  Er zijn een aantal gratis programma’s voor, waaronder NetSurveyor en WiFi Channel Scanner voor Windows, of Network Signal Info voor je Android smartphone of tablet.

   

  Tip 3: Update de firmware van je wifi router

  De fabrikant van je router zal zo nu en dan nieuwe firmwareversies uitbrengen die de beveiliging en snelheid van je router kunnen verbeteren.
  Begin met een maandelijkse routine waarbij je de website van de fabrikant van je router bezoekt om te kijken of er nieuwe firmware beschikbaar is.
  Sommige routers hebben een tool in de gebruikersinterface ingebouwd waarmee dit nog gemakkelijker is.

   

  Tip 4: Upgrade de antennes van je wifi router

  Er is slechts een beperkt aantal volledig gratis strategieën. Als je router upgradebare antennes heeft – zoals de Asus RT serie of de nieuwe Linksys WRT1900AC – zou je kunnen proberen om de antennes te verwisselen voor modellen die een betere versterking bieden.

   

  Tip 5: Upgrade je router of draadloze access point

  Het vervangen van het hart van je netwerk kan een heel gedoe zijn, omdat je de login informatie die al je draadloze clients gebruiken moet veranderen, plus een aantal andere dingen.

  Maar als je nog steeds aan het aanmodderen bent met een vier of vijf jaar oude 2.4GHz 802.11n router, moet je zeker overwegen om over te stappen naar 802.11ac hardware. Deze klasse apparatuur levert geweldige doorvoer en bereik.

  Welke router raden wij aan, hieronder een top 5:

  Bron: http://computerworld.nl/it-beheer/76024-10-ultieme-tips-voor-optimaal-wi-fi

   

  Bent u op zoek naar een snellere internetprovider ?

  Kijk op Alles in 1 pakket: Goedkoop internet, bellen & TV

  Een veel voorkomende vraag is dat het spelen van games niet altijd soepel loopt. Een manier om dit op te lossen zet de router in dmz mode.

  De instellingen die je moet aanpassen in ps3:

  Ip-adres: 192.168.1.50 (Vb)
  Gateway router: 192.168.1.1 (Vb)
  Dns 1,2,3 : 192.168.1.1

  De instelling die je aan moet passen router dmz mode aanzetten op 192.168.1.50 (ip adres van ps3)

  ninite-installer

   

  De software voor uw printer hebt u op een cd of vind u via de website van de printerfabrikant. Andere handige programma’s om te installeren zijn bijvoorbeeld Adobe Flash, Microsoft Silverlight en Adobe PDF Reader. Denkt u eraan dat u bij het installeren de meegeleverde reclame uitvinkt. Voor drivers kan je het beste gebruiken drivereasy

   

  Een tip bij het installeren van meerdere programma’s tegelijk: via de website www.ninite.com kunt u heel handig meerdere programma’s aanvinken en automatisch laten installeren. Wij maken hier altijd dankbaar gebruik van!

   

  Voor apple kan je gebruik maken van http://macapps.link/ of
  100 Free Useful Mac Applications

  invulvelden-word

  Beeld –> werkbalken –> formulieren aanklikken. In de werkbalk die nu getoond wordt kun je tekstvakken, selectie vakken, vervolgkeuze vakken e.d. toevoegen. De arcering kun je daarbij ook weghalen, maar niet raadzaam.

  Als laatste moet (kun) je het document beveiligen door door alleen formulieren in vullen toe te staan. Extra –> document beveiligen –> en bewerkingsbeperkingen aanpassen als zijnde alleen formulieren invullen.

  Als laatste stap word opslaan als pdf.

  zeer traag internet

   

  Ook bij traagheid in het netwerk moet je zien te achterhalen waar het probleem zit. Zit dit in het thuisnetwerk of in het internet ?

  Een manier om te weten te komen of je “zeer traag internet” hebt, is met het commando ‘traceroute’ Open de opdrachtprompt en type het commando tracert gevolgd door de naam van de website, bijvoorbeeld tracert www.nu.nl

  Druk op Enter
  De computer stuurt nu een verzoek naar de website en vraagt van elke tussenliggende stap op hoelang die geduurd heeft. De eerste stap is altijd van de pc naar de router van het thuisnetwerk en daarna volgen alle routers naar het doel. Kijk naar de verschillende tijden van de ‘hobbels’

  Zeker de eerste ‘hobbel’ naar de eigen router mag niet meer dan een milliseconde duren. Latere verbindingen zijn altijd veel langer en drukker.
  Vertragingen op die stukken kun je zelf niet beinvloeden.

  Met het tooltje pingplotter kun je de traceroute ook grafisch uitvoeren en krijg je duidelijke overzichten van de snelheid van de verbinding.

  Bron: tips & trucs

  Bekijk ook onze andere artikelen met gratis tips

  veiliger internetten

  veiliger internetten: hosts bestand aanpassen

  Maak wel eerst een back-up van het bestand C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts (let op: de naam van het HOSTS-bestand heeft géén extensie) voordat er wijzigingen in worden aangebracht. Nadat het bestand naar een veilige locatie is gekopieerd, kan het originele bestand worden geopend en bewerkt.

  Open het bestand in onderstaande link

  http://winhelp2002.mvps.org/hosts.txt

  met Kladblok,

  kopieer de inhoud (CTRL-A gevolgd door CTRL-C)
  plak deze over de inhoud van het originele HOSTS-bestand

  (CTRL-A gevolgd door CTRL-V)
  en sla het aangepaste HOSTS-bestand op onder dezelfde naam (CTRL-S).

  WORDT HET HOSTS-BESTAND ELKE KEER WEER HERSTELD?

  Windows 8 is als gevolg van de aanpassingen van Windows Defender (waaronder de toevoeging van een gratis virusscanner) beter beveiligd dan zijn voorgangers. Windows Defender controleert echter ook of belangrijke systeembestanden zoals het HOSTS-bestand niet worden gewijzigd, aangetroffen wijzigingen worden direct weer teruggedraaid. Elke aanpassing van het HOSTS-bestand zal dus automatisch weer ongedaan worden gemaakt door Windows Defender. Dit is echter te voorkomen door het HOSTS-bestand toe te voegen aan de lijst met uit te sluiten bestanden. Start Windows Defender (via het configuratiescherm of via het App-overzicht, groep Systeem) en voeg op tabblad Instellingen, taak Uitgesloten bestanden en locaties met de knop Toevoegen de bestandslocatie C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts toe.

  Veiliger internetten kan ook door gebruik te maken van een open dns server.

  Bekijk ook onze andere artikelen met gratis tips

  Behoud ik mijn gegevens bij upgrade naar Windows 10 ?

  Behoud ik mijn gegevens bij upgrade naar Windows 10
  Windows 7 Service Pack 1 en Windows 8.1 Update gebruikers behouden hun instellingen, persoonlijke bestanden en de meeste apps bij de gratis upgrade naar Windows 10. Het is altijd aan te raden om eerst een back-up van je bestanden te maken (dit kan via een externe harde schijf of via OneDrive).

   

  In de “Download Windows 10” app geven we je de mogelijkheid om reeds te testen welke applicaties zullen werken of opnieuw geïnstalleerd moeten worden.

   

  Wanneer je Windows 7 SP1 of Windows 8.1 geïnstalleerd hebt, dan kun je upgraden naar Windows 10. Is dit niet het geval, en heb je Windows 7 of Windows 8? Dan raden we je aan eerst te updaten naar Windows 7 Service Pack 1 of Windows 8.1 Update. Dit kan via Windows Update. Zo kun je ook gemakkelijk upgraden via de automatische download.

   

  Bron: https://blogs.microsoft.nl/windows/de-10-meest-gestelde-vragen-over-de-gratis-windows-10-upgrade/

  Bekijk ook onze andere artikelen met gratis tips

   

  slim-zoeken-op-internet

  slim zoeken op internet

  Je kunt met Google zoeken, maar je kunt met Google ook slim zoeken. Door je zoekopdracht goed te formuleren, kun je de informatie die je zoekt beter en sneller vinden. Stel dat je wilt weten welke computerhulp betaalbaar is. Dan kun je natuurlijk het zoekwoord ‘computerhulp’ intypen. Dit levert bijna 446.000 hits op. Ongetwijfeld zal het antwoord op je vraag daar tussen zitten. De truc is echter niet om zoveel mogelijk hits te scoren, maar juist om zo weinig mogelijk hits te scoren. Maar dan wel die met het goede antwoord!

  Beter is het om in gedachten net te doen alsof je het document dat je zoekt, zelf hebt geschreven.
  Hoe zou je het antwoord op de vraag over betaalbare computerhulp geformuleerd hebben?

  Dit artikel verder lezen ?
  Like/Share op Facebook / twitter / google+ en lees het volledig artikel.
  Like
  Tweet
  Google +1

  Tik je deze zin, tussen aanhalingstekens, in het zoekvenster van Google, dan krijg je slechts 16.900 hits (!), die alle antwoord geven op de vraag “betaalbare computerhulp aan huis rotterdam” . Wees dus geen vragensteller, maar verplaats jezelf in de auteur van de website.

  Zoekopdracht specificeren

  Hoe specifieker u de zoekopdracht formuleert, hoe beter de zoekresultaten worden. Dat geldt niet alleen voor de zoekwoorden die u gebruikt, er zijn veel meer trucjes die u kunt toepassen om tot goede resultaten te komen.

  AND Deze term is niet nodig bij Google. Standaard worden alle woorden die u intypt meegenomen.

  OR Wilt u niet dat alle termen worden meegenomen, maar hoeft slechts één ervan op een pagina voor te komen, gebruik dan OR, in hoofdletters. Bijvoorbeeld:MARKDOWN_HASH9f07728cc00521f70b76290502574ca6MARKDOWN_HASH

  Minteken (-) Een minteken voor een woord (direct eraan vast) betekent dat u dit woord niet wilt meenemen in de zoekresultaten.
  Bijvoorbeeld:MARKDOWN_HASH481fa9ec11fc3d5c6dd31de3ee0b5eebMARKDOWN_HASH

  Plusteken (+) Een plusteken voor een woord (direct eraan vast) kan twee dingen doen. Ten eerste kunt u voorkeur aangeven bij meerdere zoekwoorden. Bijvoorbeeld: MARKDOWN_HASH1072bcbe2bcad5a779f5a5e7a9d9aebbMARKDOWN_HASH Ten tweede kunt u voorkomen dat veelgebruikte woorden (en, het, hoe, waar) niet meegenomen worden. Bijvoorbeeld: MARKDOWN_HASH4d6edbaeb9d4d7248650ab4db59c9453MARKDOWN_HASH

  Sterretje (*) Het sterretje gebruikt u wanneer u een deel van het zoekresultaat wilt laten invullen door Google, het is dus een ‘wildcard’. Bijvoorbeeld: MARKDOWN_HASH3cdefdd26333057b49ec9637eb9ec647MARKDOWN_HASH

  Tilde (~) De tilde gebruikt u wanneer u wilt zoeken op het woord (computer), én op vergelijkbare woorden (laptop). Bijvoorbeeld:MARKDOWN_HASH911ed0f83cb2c2e1161b4a4c15ca87e9MARKDOWN_HASH

  Aanhalingstekens (” “) Aanhalingstekens gebruikt u wanneer u naar een hele zin of een bepaald zinsdeel wilt zoeken. Bijvoorbeeld: MARKDOWN_HASH0dc13d6e0af41d4aef521f325497392bMARKDOWN_HASH

  Aanhalingstekens plus sterretje (” * “) Wilt u zoeken op een zinsdeel, maar weet u niet alle woorden exact, dan kunt u de aanhalingtekens gebruiken in combinatie met een ster. Bijvoorbeeld:MARKDOWN_HASHbbb3a85464b59dad5aa298abf0c62695MARKDOWN_HASH

  Intitle: Wilt u dat uw zoekwoord in de titel van de pagina van de website voorkomt, dan gebruikt u intitle: met het zoekwoord direct eraan vast. Bijvoorbeeld:MARKDOWN_HASH9733c8704bd0ce33318dec7580941b53MARKDOWN_HASH

  Inurl: Wanneer u inurl: gebruikt, toont Google alleen websites waarin het woord in de url voorkomt. Bijvoorbeeld: MARKDOWN_HASH2c4a2d01263630720e0a61b7fcf0444fMARKDOWN_HASH

  Site: Om binnen een site te zoeken, gebruikt u site:. Dit is ook erg handig als een site geen (goede) zoekfunctie heeft. Bijvoorbeeld:MARKDOWN_HASH7e1cecb39c87437675caef020cdc3dc7MARKDOWN_HASH

  Define: Weten wat een begrip betekent? Met define: zoekt Google de definitie voor u op, meestal wordt Wikipedia als informatiebron gebruikt. Bijvoorbeeld:MARKDOWN_HASHc41c3b18543fee9947ad6b6367f5f17aMARKDOWN_HASH

  Related: Met de operator related: zoekt u naar gerelateerde websites. Bijvoorbeeld:MARKDOWN_HASHfa56b89c3351f1b544ce1c39e570b639MARKDOWN_HASH

  Filetype: De operator filetype: zorgt dat er alleen op een bepaald bestandstype wordt gezocht. Wilt u meerdere bestandstypen meenemen, gebruik dan OR tussen de verschillende bestandstypen. Bijvoorbeeld: MARKDOWN_HASH0827ccd538310ea82286d6c1e72fac34MARKDOWN_HASH

  -Filetype: De operator -filetype: neemt een bepaald bestandstype juist niet mee. Bijvoorbeeld:MARKDOWN_HASH3d10d95f03903e6a4a6fb805f5abf1f3MARKDOWN_HASH


  Bekijk ook onze andere artikelen met gratis tips

  GRATIS NIEUWSBRIEF

  SchrijfSlim zoeken op Internet in en ga aan de slag met mijn 10 beste tips! Deze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend, verschijnt ongeveer 6 maal per jaar en afmelden is eenvoudig.

  Vul uw e-mail adres in
  om onze nieuwsbrief te ontvangen:
  Naam:
  E-mail adres:
  InschrijvenUitschrijven
  windows 10 downloaden

  windows 10 downloaden

  Windows 10 downloaden

  Er zijn verschillende manieren om over te stappen op Windows 10. Je kunt upgraden, wat gratis is, maar ook een schone installatie uitvoeren.

  Ik heb Windows 7 of Windows 8(.1) en wil graag upgraden

  De makkelijkste manier is om gratis te upgraden of windows 10 downloaden vanaf je bestaande systeem. Sinds een paar weken tonen Windows 7 en Windows 8 een icoontje in de taakbalk, waarmee je de gratis upgrade naar Windows 10 alvast kunt reserveren. Heb je dat gedaan, dan krijg je een notificatie wanneer je het upgradeproces kan beginnen. Heb je niet gereserveerd, dan kun je zelf aan de slag met de Media Creation Tool. Die laat je je bestaande Windows-installatie updaten, waarna je ook een clean install kan doen.

  Ik heb Windows 7 of Windows 8(.1) maar ik wil graag een schone installatie

  Niets is zo prettig als een lekker schoon systeem waar je geen onnodige bloatware op hebt staan. Je kunt Windows 10 daarom ook ‘schoon’ installeren, waarbij je alles verwijdert wat er al op je computer stond. Als je dit gratis wil doen, houd er dan rekening mee dat je alsnog je huidige Windows-installatie moet upgraden om aan een gratis productkey te komen voor Windows 10. Vervolgens maak je met de Media Creation Tool.een ISO aan, of zet je er Windows 10 mee op een usb-stick. Start daar je computer mee op om het installatieproces van Windows 10 te starten om vervolgens de schrijf te formatteren waar je Windows 10 op wil hebben. Daarna wordt Windows 10 op deze schijf gezet. Houd je productkey bij de hand, want daar wordt hier om gevraagd.

  Een andere manier is om direct vanuit de Media Creation Tool een schone installatie te doen. Kies dan na de optie voor het bijwerken van de pc voor ‘niets behouden’. Houd er rekening mee dat je in dit geval niet meet terug kan draaien naar je vorige Windows-installatie, dus doe dit alleen als je de productkey van Windows 10 achter de hand hebt.

  Ik heb Windows 7 of Windows 8(.1) maar ik zie het icoontje om te updaten niet staan

  Ver voor de lancering van Windows 10 zagen veel Windows 7 en Windows 8-gebruikers al een extra icoontje in hun systeemvak staan, waarbij ze Windows 10 konden reserveren. Het enige wat dit doet, is de installatiebestanden voor de officiële release al op je systeem zetten zodat updaten zo vlot mogelijk gaat. Nu Windows 10 uit is, heb je dit icoontje in principe niet meer nodig. Daarom kun je gewoon gratis upgraden via de eerder genoemde Media Creation Tool.

  Niewerkerk aan den IJssel – Pijnacker – Zwijndrecht – Barendrecht – Rotterdam – Zoetermeer.


  Als je een pdf verstuurt, weet je zeker dat het bestand bij de ontvanger er hetzelfde uitziet als bij jezelf. Je hebt er wel een pdf-reader voor nodig, maar die zijn gratis. Nadelen zijn er ook. Wil je wijzigingen in een pdf aanbrengen, dan is dat vaak een heel gedoe en de vraag is dan nog maar of de opmaak wel gehandhaafd blijft. Gelukkig is er het online Smallpdf. Wat je hier allemaal mee kunt doen, zie je in deze how to.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Verenigingen en kleine bedrijven brengen op geregelde tijdstippen nieuws of activiteiten onder de aandacht, bijvoorbeeld door het versturen van een digitale nieuwsbrief. Wil je het niet al te ingewikkeld maken en heb je niet te veel eisen, dan kun je bij Mad Mimi terecht. Hoe je hiermee kunt werken, zie je in drie how to’s.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Bedrijven, verenigingen enzovoort maken veelvuldig gebruik van het versturen van een nieuwsbrief. Een eenvoudig programma om zo’n nieuwsbrief in elkaar te zetten, is Mad Mimi. In de eerste how to hebben we naar het opzetten van een nieuwsbrief gekeken. In deze tweede how to kijken we onder andere naar de mogelijkheden om de nieuwsbrief te versturen.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Je kunt met Mad Mimi in een aantal eenvoudige stappen een complete nieuwsbrief maken en deze versturen naar een beperkt aantal contacten. In deze laatste how to kijken we vooral naar de statistieken.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Als je een adressenbestand in een document wilt invoegen, moet je in een tekstverwerker de optie Samenvoegen gebruiken. Om dit proces te vereenvoudigen, heeft Word 2016 een er een sjabloon voor gemaakt. Ook kun je allerlei elementen toevoegen die automatisch worden opgemaakt in het gekozen thema.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Als je hetzelfde document naar verschillende adressen wilt sturen, is het handig een adressenbestand in te kunnen voegen in je document. Dat kan in Word 2016 met de optie Samenvoegen. Een hulpmiddel daarbij is het sjabloon Samenvoegbrief. In de eerste how to heb je gezien hoe je hieraan diverse elementen kunt toevoegen. In deze tweede voegen we samenvoegvelden in.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Als je een verslag of project maakt, is dat uiteraard niet in één keer af. Je voegt er steeds weer wat gegevens aan toe. Maar wanneer heb je nu welke aanpassingen gedaan? Of heb je per ongeluk iets uit het document verwijderd? Je kunt natuurlijk elke versie een nummer geven, maar stukken eenvoudiger is het om een programma te gebruiken dat automatisch de verschillende versies opslaat. Dat kan met AutoVer.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Als je een sjabloon gebruikt voor het maken van een kalender, is het nadeel dat je handmatig de data moet aanpassen voor iedere nieuwe maand. Met het zeer handige en eenvoudige Free Photo Calendar kun je online een echte kalender maken. Wanneer je vervolgens de verschillende maanden in een pdf wilt samenvoegen, kun je Smallpdf gebruiken. Beide mogelijkheden belichten we in deze how to.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Er is een nieuwe versie van Firefox uit, die zich laat kenmerken door een flinke snelheidswinst. Maar Firefox Quantum heeft ook wat extra functies gekregen, zoals een ingebouwde tool voor het maken van schermafbeeldingen.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Dat je binnen Windows bestanden en mappen kunt kopiëren en verplaatsen is natuurlijk niets nieuws. Maar het werkt niet altijd even handig. Met Copy Handler heb je meer opties betreffende kopiëren en verplaatsen. En bovendien werkt het razendsnel.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Wachtwoorden onthouden is niet altijd makkelijk. Al helemaal niet als je het advies volgt zo veel mogelijk verschillende wachtwoorden te gebruiken. Een wachtwoordmanager biedt dan uitkomst. KeePass is een zeer bekend programma wat de wachtwoorden versleuteld opslaat in een database. Je kunt deze database dan in de cloud zetten, bijvoorbeeld via Dropbox, zodat je er altijd bij kunt.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Een powerline-adapter verandert ieder stopcontact in een netwerkaansluiting. Wat is nog handiger dan één netwerkaansluiting? Drie aansluitingen moet devolo gedacht hebben. Wij hebben de devolo dLAN 1200 triple+ Starter Kit met daarin een adapter met drie netwerkaansluitingen getest.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Je wilt niet dat er iemand meekijkt naar alles wat je achter de computer en allemaal online doet. Iemand kan zonder je medeweten spyware op je computer hebben geïnstalleerd, via het netwerk zien wat je allemaal aan het doen bent of zich toegang hebben verschaft tot je online accounts om te kijken, waardoor de gevolgen niet meer zijn te overzien. Wij geven tips om te voorkomen dat je online gevolgd wordt.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Het is mogelijk om extra kolommen aan de Windows Verkenner toe te voegen. Daardoor kan je sorteren op allerlei extra bestandseigenschappen!

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Je wilt een draadloze, over-ear koptelefoon, maar hij mag niet teveel kosten. Wat is er zoal op de markt als je een koptelefoon wilt die niet meer dan pakweg 100 euro mag kosten? Waar moet je op letten? Wat voor geluidskwaliteit mag je verwachten en hebben koptelefoons in dit prijssegment ook nog extra functies naast bluetooth? Wij testen de beste draadloze over-ear koptelefoons.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Elke nas staat tjokvol belangrijke bestanden. Dat geldt voor vrijwel elke nas, hoe verschillend die verder in prestaties en functionaliteit ook is. Deze bestanden (denk aan foto’s, documenten en back-ups) zijn vaak van groot belang en mogen niet verloren gaan. Daarom zijn ze juist ook op de nas gezet. Wat vaak wordt vergeten is dat dan wel de nas goed beveiligd moet zijn. Een nas beveiligen kun je in 14 stappen doen.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Wil je graag een fitnesstracker om je sportieve prestaties of gewoon je wandelingen te registreren, dan is er best veel keuze. Met welk sportbandje raak je het snelste de kilo’s kwijt? Oftewel: wat zijn de beste fitnesstrackers van het moment?

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Technologie en mode gaan steeds vaker samen, daar zijn smartwatches het ultieme voorbeeld van. Er zijn echter nog veel verschillen onderling, en het ene horloge is een stuk slimmer dan het andere. Wat zijn de beste smartwatches van het moment?

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Een nas kan zoveel meer dan het opslaan van bestanden en het maken van back-ups. Packages en apps zijn uitbreidingen voor de nas die extra functionaliteit toevoegen. Ze zijn bijna altijd gratis en je installeert ze in een handomdraai. Wij bespreken 15 handige nas-uitbreidingen.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Een lege smartphone-, tablet- of notebookaccu is geen pretje, dat heb je vast al eens ervaren. En hij is ook altijd op het verkeerde moment leeg. Met de juiste powerbank laad je jouw mobiele apparaat altijd en overal weer op. Handig als er geen stopcontact binnen handbereik is. Hoe vind je de beste powerbank?

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Iedere keer als je een website bezoekt, komt dat in je surfgeschiedenis te staan. Een deel daarvan zie je als in de browser een webadres intypt. Als je daar om welke reden dan ook geen behoefte aan hebt, kun je je surfgeschiedenis uitzetten. Hoe je dit moet doen in de populairste browsers Chrome en Firefox, zie je in deze how to.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  In elke browser wordt standaard je surfgeschiedenis bijgehouden. Dat kan handig zijn, omdat je hiermee snel een eerder bezochte website kunt laden, maar het nadeel is dat iedereen kan zien welke sites je bezocht hebt. Als je dat wilt verbergen, kun je in iedere browser die geschiedenis wissen. In deze tweede how to kijken we hoe dat werkt in Edge, Internet Explorer en Safari onder Windows.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Je kunt natuurlijk de zoekfunctie van Windows gebruiken. En als je niet zoveel haast hebt is dat prima. Maar als je een snelle zoekfunctie wilt met uitgebreide mogelijkheden, kun je beter het programma Everything gebruiken. Een overzicht hiervan zie je in deze how to.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Heel veel mensen maken gebruik van Gmail. Het is gratis en je kunt altijd en overal inloggen om je mail op welk apparaat dan ook te bekijken of te versturen. Tegenwoordig is er ook een aparte overzichtelijke inbox. Dan wordt je inbox veranderd in een soort takenlijst. Hoe je met Inbox kunt werken, zie je in twee how to’s.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Als je een account bij Gmail hebt, kun je tegenwoordig ook gebruikmaken van de nieuwe Inbox. Dit is een overzichtelijke weergave van je e-mailberichten, waarbij je onder andere kunt aangeven of berichten zijn afgehandeld of dat je er op een later moment nog naar kijkt door het bericht te snoozen. In een eerste how to heb je gezien welke acties je kunt toepassen. In deze tweede how to kijken we naar de indeling en een aantal instellingen.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Freewaremakers zijn meestal enthousiaste computergebruikers die niet programmeren uit winstbejag, maar hun vaardigheden inzetten om iets te verbeteren. Dankzij de gratis programma’s wordt computeren leuker en handiger! We bespreken de beste toepassingen van november en nieuwe versies van ‘evergreens’.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  De cloud heeft de manier waarop we back-uppen veranderd, toch is het zeker niet het einde van de nas geworden. Integendeel: de behoefte aan massieve opslagcapaciteit in het eigen netwerk neemt alleen maar toe. Bovendien biedt een nas nog steeds veel meer functionaliteit dan welke cloud ook. Alleen moet je wel de juiste kiezen, want de keuze voor een nas is vaak een keuze voor jaren. Wij hebben zestien systemen getest. Wat is de beste nas?

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, PC
  Iedere minuut wordt er meer dan 100 uur aan video op YouTube geplaatst. Het platform is verreweg de populairste plek voor het uploaden en bekijken van video. Dat willen ze bij Google graag zo houden, dus een officiële mogelijkheid om video’s te downloaden is er niet. Maar wat als je tóch een filmpje wilt bewaren? Met deze tips kun je alsnog video’s van YouTube downloaden.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Toen je een internetabonnement afsloot, kreeg je waarschijnlijk ook een wifi-router van je internetprovider. Handig, want we gebruiken internet steeds vaker draadloos. Helaas blijken de draadloze routers van internetproviders vaak geen dekking in je hele huis te bieden. Gelukkig kun je dankzij een nieuwe generatie wifi-producten eenvoudig iets aan dit probleem doen.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, Partnerbijdrage
  De meeste digitale camera’s voegen bij het maken van een foto per afbeelding extra informatie toe. Die extra gegevens zijn bekend onder de naam EXIF. De EXIF-gegevens bevatten een schat aan informatie, als je tenminste weet hoe je ze moet lezen.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Back-ups, het blijft een abstract concept. Totdat je harde schijf het een keer begeeft en een vriendelijke wijsneus je er op wijst dat je toch wel een back-up had? We geven 10 tips voor de perfecte back-up.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Hackers die je webcam kunnen hacken zodat ze kunnen meekijken zonder dat jij dat merkt? Ooit klonk het als een paranoïde gedachte, maar inmiddels is allang gebleken dat dit geen fabeltje is. De gevaren zijn groot en het is dan ook verstandig om stappen te ondernemen om te voorkomen dat dit jou gebeurt. Zo kun je je webcam beveiligen.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Ooit een bericht verstuurd in WhatsApp en meteen daarna gedacht: oeps, dat had ik beter niet kunnen doen? Vanaf nu kun je je lange excuusberichtjes besparen. In de nieuwste versie van de app kun je namelijk WhatsApp-berichten verwijderen, tot zeven minuten nadat je ze hebt gestuurd. Zo werkt het.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Wie een NAS als centrale mediahub heeft ingericht, doet er goed aan om downloads rechtstreeks op dit netwerkapparaat binnen te halen. Lees hier hoe je rechtstreeks naar een NAS kunt downloaden.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  In Microsoft Excel kun je een adressenlijst maken, een boekhouding bijhouden, en natuurlijk allerlei andere berekeningen maken. De basis van Excel is helemaal niet zo ingewikkeld. Met deze tien handige tips voor Excel gebruik je het klassieke programma nog handiger en sneller.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Google is meer dan een zoekmachine, ‘advertentie-kanon’ en aanbieder van filmpjes op YouTube. De zoekgigant houdt veel gegevens van je bij. Dit weet Google allemaal van je.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  In Taakbeheer is het mogelijk om allerlei diensten en processen van Windows te beëindigen. Is dit nuttig, en waarom zou je dit überhaupt willen doen?

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Je beheert een bescheiden netwerk thuis of op je werk en dat betekent dat je altijd wel iets omhanden hebt. Alle hulp is dan meer dan welkom en die kan WSCC (Windows System Control Center) je zeker bieden: deze gereedschapskist bevat namelijk bijna driehonderd gratis tools waarmee je controle over je thuisnetwerk houdt.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Een IP-adres is jouw digitale paspoort. Het geeft aan vanuit welk deel van de wereld jij een verbinding maakt met het internet. Je krijgt zo’n IP-adres toegewezen van je internetprovider. Net als een telefoonnummer bestaat het uit een aantal getallen. Heb je een Nederlandse internetprovider, dan heb je dus ook een Nederlands IP-adres. Niets mis mee, zou je zeggen. Toch heeft dat gevolgen voor de manier waarop je op het internet kunt surfen

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, Partnerbijdrage
  Geen controle over de internetverbinding kan een gemis zijn, vooral in gezinnen met opgroeiende kinderen. In dit artikel gaan we hier iets aan doen. OpenDNS biedt meerdere mogelijkheden om internetverkeer in te perken. Zo houd je ongewenste websites eenvoudig buiten de voordeur.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Het hernoemen van bestanden kan gewoon in Windows, maar dat is erg omslachtig en zeker niet verfijnd. Wil je gemakkelijk en snel een hele batch bestanden hernoemen, dan kun je beter het veelzijdige programma Ant Renamer gebruiken.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Dekkingsproblemen staan qua wifi-ergernissen met stip op nummer één. Een wifi-mesh-systeem als Google Wifi probeert deze klachten door het toevoegen van extra wifi-punten op te lossen. Krijgen we met Google Wifi dekking in het hele huis?

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Met IFTTT kun je allerlei leuke en grappige dingen doen, maar laten we niet vergeten dat het aan elkaar koppelen van diensten vooral ook heel erg nuttig kan zijn. Ook thuiswerken met IFTTT is een aanrader en kan je leven een stuk makkelijker maken.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Heb jij eigenlijk voldoende maatregelen genomen om je Google-account tegen indringers te beschermen? Daar kom je voortaan gemakkelijk achter via de Beveiligingscheck. Het werkt als volgt.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Vanaf vandaag is het mogelijk om de Windows 10 Fall Creators Update te downloaden. Bij de meeste Windows 10-systeem gebeurt dat automatisch. Maar, als je de update nu nog niet wilt, hoe blokkeer je ‘m dan? Zo kun je de Fall Creators Update uitstellen.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Writer is een onderdeel van de erg populaire en geheel gratis kantoorsuite LibreOffice. De mogelijkheden van deze tekstverwerker worden bij elke versie uitgebreider. Invulformulieren maken is ook mogelijk, iets wat zelfs in MS Word niet lukt.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Een strategie die erop is gericht narigheid als ransomware te slim af te zijn is waardeloos zonder slimme back-ups. Daar kan Back4Sure je bij helpen. Geen toeters of bellen, maar een rechttoe-rechtaan aanpak die werkt.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Vandaag heeft Sonos in New York een nieuwe speaker gepresenteerd die uitgerust is met Amazon Alexa en AirPlay 2. Ook kan de spraakassistent van Amazon worden gekoppeld aan bestaande speakers van Sonos.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  In Nederland noteerde het CBS in 2015 een verdrievoudiging van het aantal bedrijven waar thuisgewerkt wordt. En in 2016 werkte volgens het CBS 36 procent van de totale Nederlandse beroepsbevolking op zijn minst incidenteel thuis. Waarom ook niet? Je kunt je eigen tijden plannen en zo zélf het beste uit jezelf halen. Maar hoe praktisch is thuiswerken precies? En hoe overtuig je de baas? Wij geven 8 tips voor thuiswerken.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  De bekende digitale spraakassistenten van onder meer Google en Apple zijn veelvuldig in het nieuws omdat ze steeds beter worden. En zo ontstaan er meer en meer mogelijkheden, maar gebruik ze ook écht? Met deze 5 tips voor Apple Siri laten we zien wat een spraakassistent kan… en dat is meer dan je denkt.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Heel veel mensen zijn laaiend enthousiast over de nieuwe iPhone X en kunnen niet wachten tot de gadget eindelijk verkrijgbaar is. Er zijn echter een aantal redenen waarom je je geld beter aan iets anders kunt uitgeven.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Apple, Computer!Totaal
  Wie ooit een nieuwe computer heeft gekocht kent het probleem. Naast Windows is het apparaat voorzien van allerlei extra ongwenste software: bloatware. In het gunstigste geval neemt dit alleen schijfruimte in beslag. Helaas veranderen sommige programma’s het functioneren van Windows of vertragen ze jouw splinternieuwe computer. Met deze tips kun je zelf bloatware verwijderen.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Apps & Software, Computer!Totaal
  Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je snel even je netwerk wilt scannen. Je wilt bijvoorbeeld het ip- of mac-adres van een apparaat kennen, je wilt weten of er geen onbekende toestellen aan je netwerk hangen of je wilt nagaan of die ene server nog wel actief is. Met een paar muisklikken bezorgt Dipiscan je deze informatie.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Apps & Software, Computer!Totaal
  Het kan iedereen overkomen: je werkt aan een document en plotseling heb je te maken met een defect bestand. Ook het per ongeluk opslaan van een verkeerde bestandsversie kan leiden tot gegevensverlies. En nu? Wacht nog even met opnieuw typen, ook als je geen back-up hebt. Geen paniek: zoek de schaduwkopie.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Apps & Software, Computer!Totaal
  Beveiligingssoftware verkopen is een lastig vak geworden. Op de pc (het platform waar antivirus groot is geworden) ligt Windows Defender ‘dwars’, terwijl bij smartphones en tablets gewoonweg de noodzaak ontbreekt extra beveiliging te installeren. En op slimme apparatuur zoals wearables en domotica kún je juist weer niets installeren, zelfs niet als je dat wel wilt. Antivirusmakers proberen het nu op een andere manier, namelijk via een antivirus op je router. Een slimme zet of een desperate zoektocht naar hernieuwde relevantie?

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Windows 10 heeft meerdere manieren om energie te sparen. De belangrijkste zijn slaapstand en sluimerstand. Door je bewust te zijn van de verschillen bepaal je de beste instelling voor jezelf, want elke keuze heeft voordelen en nadelen.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Het computeropschoonprogramma CCleaner is door hackers geïnfecteerd met malware. De afgelopen maanden zijn installatiebestanden van de software aangepast. Hierdoor zijn miljoenen apparaten wereldwijd besmet geraakt.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, Nieuws
  Als je om wat voor reden dan ook wilt weten hoe goed je wifi-signaal is, of welk signaal je het beste kunt gebruiken als je op een andere plek bent, kun je de Windows 10-app Wifi Analyzer gebruiken. Dit programma maakt een analyse van het draadloze netwerk dat je gebruikt of wilt gaan gebruiken. In deze how to een overzicht.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  De map Documenten (of Mijn documenten, zo je wilt) staat standaard op de systeemschijf. Geen goed idee, want als daar wat mis mee gaat ben je alles kwijt. Verhuizen is gelukkig makkelijk.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Apps & Software, Computer!Totaal
  Met de gratis open source tool 7-Zip haal je een veelzijdig hulpprogramma in huis voor maken en openen van gecomprimeerde archiefbestanden. Ook maak je er in een handomdraai een zelfuitpakkend archief mee.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Apps & Software, Computer!Totaal
  Er zijn heel wat verschillende soorten koptelefoons. De ruisonderdrukkende exemplaren winnen de laatste jaren aan populariteit. Hoe werkt zo’n noise-cancelling koptelefoon? Wat zijn de voordelen? Dit moet je weten over koptelefoons met noise cancelling.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Zonder wachtwoordbeheerder kun je niet veilig blijven: al snel hergebruik je immers je wachtwoorden, schrijf je ze op een papiertje of maak je ze te eenvoudig zodat je ze kunt onthouden. Met een wachtwoordbeheerder vermijd je dat allemaal, maar je introduceert wel een nieuw risico: je legt al je eieren in één mandje, waarvan je soms niet eens weet waar het staat. Welke soorten wachtwoordbeheerders bestaan er allemaal en wat zijn de risico’s? Wij geven zes tips voor wachtwoordbeheer.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Energiebeheer in Windows 10 zorgt ervoor dat je net weer een tikkie langer draait op één acculading. En je kunt er een en ander zelf aan instellen.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Het maken van je eigen website wordt steeds eenvoudiger. Google Sites is gratis en biedt veel mogelijkheden. In twee how to’s hebben we bekeken hoe je een website maakt. In deze laatste how to over Google Sites, geven we aan hoe je je website kunt publiceren en het wereldwijde web op kunt gooien.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Als je om wat voor reden dan ook zelf een website wilt maken, biedt Google Sites uitstekende mogelijkheden. Bovendien werkt het makkelijk en is het gratis. In een eerste how to hierover hebben we naar de opbouw gekeken. In deze tweede video laten we onder andere zien hoe je pagina’s aan kunt maken.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Marktplaats heeft er concurrentie bijgekregen van niemand minder dan Facebook. Op het sociale netwerk kun je sinds kort tweedehands spullen kopen en verkopen. Zo ga je daarmee aan de slag.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Als je een klein bedrijf hebt, bij een vereniging zit of je de wereld deelgenoot wilt maken van je hobby, is de kans groot dat je zelf een website wilt maken en beheren. Nu zijn hiervoor genoeg mogelijkheden, maar een toegankelijke en gratis webdienst is Google Sites. Hoe je hiermee kunt werken, zie je in een aantal how to’s.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Als je niet wilt dat iedereen zomaar gebruikmaakt van je foto’s als je deze ergens op internet hebt gezet, kun je er een watermerk in zetten. Een goede online tool is Water Marquee. Je kunt hier meerdere foto’s uploaden en inclusief watermerk weer downloaden. Hoe je hiermee kunt werken, zie je in deze how to.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Openbare wifi, het lijkt zo handig, je bent bijna altijd online. Was openbare wifi ooit iets bijzonders, tegenwoordig kun je bijna overal een verbinding met het internet maken. Op het vliegveld, in het hotel, café of restaurant, in de trein, op school en zelfs op straat. Hartstikke makkelijk toch? Maar is het wel slim om onbeschermd gebruik te maken van openbare wifi? Wifi hotspots zijn immers de uitgelezen plekken waar anderen jouw gegevens kunnen lezen. Is het nog wel veilig om te internetten zonder VPN? In dit artikel geven we je een aantal belangrijke redenen waarom je geen openbaar wifi moet gebruiken zonder VPN service.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, Partnerbijdrage
  Het kan gebeuren dat Gmail niet meer goed synchroniseert op je Android-smartphone. Gelukkig is dit probleem eenvoudig op te lossen, bijvoorbeeld door je Gmail-account opnieuw in te stellen. Hier laten we zien wat je eraan kunt doen.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Google weet ontzettend veel over ons. Deze data wordt door Google gebruikt om een gepersonaliseerde gebruikerservaring aan te bieden, maar ook om bijvoorbeeld doelgerichter te kunnen adverteren. Hier laten we zien hoe je je verzamelde Google-gegevens kunt inzien, downloaden, en verwijderen.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Sinds enige tijd biedt Netflix de mogelijkheid om titels te downloaden zodat je ze offline kunt bekijken. Dat is handig voor wanneer je op vakantie gaat en in het vliegtuig zonder internet je serie af wilt kijken, maar andersom kun je de functie ook gebruiken om titels op je vakantielocatie te downloaden.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Als je een geldige Windows 10 licentie hebt, kun je eenvoudig een usb-opstartschijf maken. Dit is handig wanneer je pc niet meer wil opstarten en je geen cd/dvd-speler in je apparaat hebt zitten. Hier laten we zien hoe je met een usb-stick een Windows 10 usb-opstartschijf kunt maken met een tool van Microsoft zelf, de Media Creation Tool.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Als er meerdere mensen van een computer gebruikmaken, of als je de computer van iemand anders onderhoudt, is het vervelend als je steeds allerlei rommel moet opruimen. Hier laten we zien hoe je Windows 10 (Creators Update) kunt dichttimmeren zodat er geen ongewenste software gedownload en geïnstalleerd kan worden.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Voor snelle en informele communicatie gebruik je misschien liever een chat-app dan een e-mailprogramma, maar voor veel gebruikers blijft e-mail toch onmisbaar. In dit artikel geven we handige tips voor je e-mail, zoals encryptie, tracering, auto-archivering, automatische antwoorden, grafische handtekeningen en sjablonen.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

   

   
  [query slug=”computer-totaal”]

  Soms vraag je je af hoe het kan dat de printerinkt nu alweer op is. Zo veel had je toch niet geprint? Of toch wel? Wellicht niet in het aantal blaadjes, maar mogelijk is de hoeveelheid afbeeldingen in allerlei kleuren schuldig aan de snelle noodzaak tot vervanging van je cartridge. Gelukkig zijn er eenvoudige tips en tools om op je inkt te besparen. Hoe je dit kunt doen, zie je in deze how to.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Een plaatje om het een en ander te verduidelijken of om een artikel of verslag op te maken, hebben we allemaal weleens nodig. Internet is daarbij veelal de bron. Maar niet alle foto’s mag je zomaar zonder toestemming gebruiken. Gelukkig zijn er plaatsen voor rechtenvrije foto’s, zoals FindA.Photo. Hoe je met FindA.Photo kunt werken, zie je in deze how to.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Snapchat is een app die vooral door jongeren veel wordt gebruikt. Het is een sociaal foto-netwerk, waarbij foto’s maar een bepaalde tijd blijven bestaan. Wie de app voor het eerst opent, vindt de interface vaak maar onoverzichtelijk. We maken je wegwijs met deze lijst Snapchat-tips.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Veel ouders liggen wakker van verhalen over cyberpesten, online porno en virtuele kinderverleiders. Niet helemaal onterecht, want kinderen gaan steeds jonger en steeds meer het internet op en als ouder wil je je kind natuurlijk zoveel mogelijk beschermen tegen ongeschikte inhoud. Veilig internet voor je kind? In dit artikel bespreken we een aantal tips en (in de meeste gevallen) gratis tools die behulpzaam kunnen zijn bij dit ouderlijk toezicht.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  / Computer!Totaal, How To
  Van browsers weet je waarschijnlijk wel dat de mogelijkheden uit te breiden zijn met allerhande plugins. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als VLC-plugins? Daarmee geef je de toch al erg veelzijdige mediaspeler nog net even wat extra handige opties mee. Het werkt als volgt.

  Meer lezen op https://computertotaal.nl…

  Powered by WPeMatico

  Het elektronische boek is enorm in opmars. Waar je voorheen op vakantie, als je boeken wilde lezen, afhankelijk was van zware papieren versies, lees je tegenwoordig van e-readers of tablets. Heb je in de loop der tijd veel e-books verzameld, dan is het wel zo handig als je daar een goed overzicht over hebt. Dat kan met Calibre. Een greep uit de vele mogelijkheden zie je in deze how to.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee
  Als je vindt dat je harde schijf vreemd doet of rare geluiden maakt, is het verstandig je schijf te testen. Daarvoor zijn allerlei programma’s te downloaden, maar Windows 10 heeft zelf ook een programma waarmee je de harde schijf kunt controleren en waar nodig kunt repareren. Hoe dat werkt, zie je in deze how to.

  Meer lezen op computeridee.nl …

  Powered by WPeMatico

  / computeridee