, 5 wifi tips voor een sneller en beter wifi in je huis

, 5 wifi tips voor een sneller en beter wifi in je huis

5 wifi tips voor een sneller en beter wifi in je huis

Draadloze netwerken zijn inmiddels onmisbaar. En het zijn niet alleen computers die afhankelijk van wifi netwerken zijn geworden.

Ook een smartphone, tablet, smart tv, draadloze printer, etc moeten verbinding met het wifi kunnen maken.
Daarom hieronder 5 tips die bij kunnen dragen aan een betere verbinding.

 

Bent u op zoek naar een snellere internetprovider ?

Kijk op Alles in 1 pakket: Goedkoop internet, bellen & TV

 

Tip 1 Kies de beste locatie

wifi tips voor de beste locatie: Plaats het modem minimaal op 1,5 meter hoogte en bij voorkeur niet in een hoek tegen de muur. Het draadloos signaal van uw modem wordt dan het minst verstoord.

Laat het modem “vrij” staan. Zet bijv. geen telefoon, draadloze babyfoon, televisie dicht bij het modem.
Alle actieve apparatuur heeft invloed op het uitzenden van het draadloze signaal.

Dichter bij het modem is het draadloos signaal beter dan op grotere afstand. Maximaal één vloer of muur tussen het modem en uw apparaat.

Maximaal circa 10 meter afstand. Loop met uw mobiele apparaat rond en kijk tot hoever u nog een werkbare verbinding heeft.
Het draadloos signaal is gevoelig, soms helpt het al om het modem een aantal cm te verplaatsen zodat het signaal minder verstoord wordt door een obstakel.

Hoe minder muren, vloeren, en andere obstakels zich tussen je draadloze AP en je client bevinden hoe beter, dus probeer je draadloze AP niet in de kelder te plaatsen. Obstructies zoals gemetselde muren, grote apparaten (je koelkast), en metalen archiefkasten zullen ook van invloed zijn op het bereik van je draadloze AP.

 

Waarom werkt mijn signaal niet optimaal?

Het draadloos signaal heeft last van obstakels. Dit zijn andere draadloze apparaten of storingsbronnen. Een gevolg van deze verstoringen kan zijn dat u geen verbinding meer heeft, een langzame verbinding ervaart of dat uw verbinding hapert.

 

Voorbeelden van obstakels voor wifi:

Muren van gewapend beton
Vloeren met vloerverwarming of folie;
Elektriciteitskabels;
Magnetron;
Televisie / monitor;
Draadloos alarm en/ of camerasysteem;
Elektronische dimmers;

 

Tip 2: Gebruik de minst drukke wifi kanalen

Je kan onderzoek doen, met een wifi scanner programma, maar voor 2,4 GHZ zijn meestal de beste kanalen met de minste storing 1,6 en 11

Er zijn een aantal gratis programma’s voor, waaronder NetSurveyor en WiFi Channel Scanner voor Windows, of Network Signal Info voor je Android smartphone of tablet.

 

Tip 3: Update de firmware van je wifi router

De fabrikant van je router zal zo nu en dan nieuwe firmwareversies uitbrengen die de beveiliging en snelheid van je router kunnen verbeteren.
Begin met een maandelijkse routine waarbij je de website van de fabrikant van je router bezoekt om te kijken of er nieuwe firmware beschikbaar is.
Sommige routers hebben een tool in de gebruikersinterface ingebouwd waarmee dit nog gemakkelijker is.

 

Tip 4: Upgrade de antennes van je wifi router

Er is slechts een beperkt aantal volledig gratis strategieën. Als je router upgradebare antennes heeft – zoals de Asus RT serie of de nieuwe Linksys WRT1900AC – zou je kunnen proberen om de antennes te verwisselen voor modellen die een betere versterking bieden.

 

Tip 5: Upgrade je router of draadloze access point

Het vervangen van het hart van je netwerk kan een heel gedoe zijn, omdat je de login informatie die al je draadloze clients gebruiken moet veranderen, plus een aantal andere dingen.

Maar als je nog steeds aan het aanmodderen bent met een vier of vijf jaar oude 2.4GHz 802.11n router, moet je zeker overwegen om over te stappen naar 802.11ac hardware. Deze klasse apparatuur levert geweldige doorvoer en bereik.

Welke router raden wij aan, hieronder een top 3:

Bron: http://computerworld.nl/it-beheer/76024-10-ultieme-tips-voor-optimaal-wi-fi

 

Bent u op zoek naar een snellere internetprovider ?

Kijk op Alles in 1 pakket: Goedkoop internet, bellen & TV

</p> <h3>Direct computerhulp of advies nodig? Bel 010-8515065</h3> <p>
Nu hulp of advies nodig over wifi, internet, beveiliging, apple problemen, windows problemen of de verschillende soorten computers en beveiligingsmaatregelen die er zijn en waar u het beste voor kunt kiezen om de hoogste graad van beveiliging te behalen?

» Bel 010-8515065: wij zijn overdag en ‘s avonds bereikbaar voor computer service.

, 5 wifi tips voor een sneller en beter wifi in je huis