Firefox sneller maken, Firefox sneller maken -> 12 tips

Firefox sneller maken ? Lees onderstaande 12 tal tips om Firefox sneller te maken.

 1. Pipelining activeren

  Een van de meest gebruikte en meeste bekende methoden om Firefox sneller te maken is het inschakelen van pipelining. Pipelining maakt het mogelijk dat de browser meerdere verzoeken tegelijk naar een server kan sturen in plaats van 1 en dan te wachten op antwoord alvorens het volgende verzoek te versturen.
  Om dit te activerentyp about:config in de adresbalk van Firefox, dubbelklik op network.http.pipelining en network.http.proxy.pipelining om de waarden op true te zetten. Dubbelklik vervolgens op network.http.pipelining.maxrequests en zet deze naar 8.

 2. Sneller renderen

  Bij grote en complexe webpagina’s kan het enige tijd duren voordat de hele pagina geladen is. Om je niet te lang te laten wachten laat Firefox standaard elke 0.12 seconden zien wat er ondertussen geladen is (content notify interval). Dit zorgt ervoor dat de browser vlot reageert, maar het kan ook de totale laadtijd van een pagina verhogen.
  Typ about:config in de adresbalk en druk op [Enter], rechtsklik ergens in het scherm en kies Nieuw > Integer en typ content.notify.interval als voorkeursnaam. Klik op OK, vul 500000 in, en klik weer op OK. Rechtsklik weer ergens in het scherm en kies Nieuw > Boolean. Typ content.notify.ontimer en zet de waarde op true.

 3. Sneller laden

  Als je 0,75 seconden lang je muis of toetsenbord niet aanraakt gaat Firefox automatisch in een lage reactie modus, waarbij de browser minder vlot reageert, maar sneller de webpagina laadt. Door deze tijd te verlagen kun je de prestaties van Firefox verhogen.
  Typ about:config in de adresbalk, druk [Enter], rechtsklik en selecteer Nieuw > Integer. Typ content.switch.threshold en vul een waarde in van 250000 (0,25 sec) en klik op OK om te voltooien.

 4. Flash animaties blokkeren

  Flash animaties kom je op veel websites tegen en hoewel ze soms erg mooi en functioneel zijn kunnen ze het laden en functioneren van een webpagina flink vertragen. Hier is echter een simpele oplossing voor: Flashblock. Deze extension blokkeert alle Flash animaties, zodat webpagina’s veel sneller laden.

 5. Cache geheugen vergroten
  Firefox sneller maken door de cache aan te passen Als je dan dezelfde webpagina opnieuw bezoekt, wordt de betreffende data uit dit cache geheugen gehaald om de webpagina sneller te kunnen laden. Je kunt zelf eenvoudig de grootte van dit cache geheugen vergroten.Typ about:config in de adresbalk, druk [Enter], rechtsklik en selecteer Nieuw > Integer. Typ browser.cache.memory.capacity, klik op OK, vul dan 65536 in, klik OK. Sluit en herstart Firefox nu om gebruik te maken van de nieuwe cache grootte.
 6. Standaardthema met blanco startpagina
 7. Gebruik zo weinig mogelijk add-ons
 8. Algemene opties fijnregelen

  In het menu Extra, Opties, Geavanceerd vind je op het tabblad Algemeen een aantal zaken die je kan aanpassen om Firefox net iets sneller te maken. Verwijder het vinkje bij Vloeiend schuiven gebruiken, en zet er eentje bij Naar tekst zoeken wanneer ik begin met typen. Het is ook niet nodig om Firefox bij elke opstart te laten nagaan of het wel de standaardbrowser is, dus kan je gerust de laatste optie in dat scherm afvinken.

 9. Favorieten opschonen
 10. Ongebruikte zoekmachines verwijderen
 11. Cache vergroten, geschiedenis verkleinen

  Firefox sneller maken, Firefox sneller maken -> 12 tips

  Geef Firefox wat meer ademruimte door bij Opties,Geavanceerd op het tabblad Netwerk de Offlineopslag te vergroten. Standaard is er 50 MB voorzien, maar je kan dat gerust verdubbelen of zelfs verdriedubbelen. Langs de andere kant kan je Firefox ook wat minder laten onthouden.
  Ga bij Opties naar het tabblad Privacy en kies bovenaan in het uitklapmenu voor Aangepaste instellingen Daar zie je dat Firefox je surfgeschiedenis 90 dagen in zijn geheugen bewaart, en dat cijfer mag je gerust terugbrengen tot 30 of zelfs 15 dagen.

 12. Downloaden optimaliseren

  De downloadbeheerder van Firefox is een handig iets, maar het kost wel wat energie om die te lanceren elke keer je een download start. Verwijder het vinkje bij Downloadbeheerder tonen tijdens het downloaden van een bestand (bij Extra, Opties, Algemeen) en kies een standaardlocatie op je harde schijf om bestanden naartoe te versassen.
  Als je het helemaal goed wil doen, passeer je ook nog even langs het tabblad Privacy, om het vinkje bij Downloadgeschiedenis onthouden te verwijderen.

Bron: http://www.optelsom.nl/5-tips-om-firefox-bliksemsnel-te-maken.html

Bekijk ook onze andere artikelen met gratis tips

Firefox sneller maken, Firefox sneller maken -> 12 tips